<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

26.11.2015

ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM проводить реконструкцію біологічних очисних споруд, які очищають каналізаційні стоки міста

Черкаський «Азот», що входить до холдингу OSTCHEM (Group DF), проводить реконструкцію цеху очистки промислових і стічних вод. Цех очищає не лише стоки підприємства, а й каналізаційні стоки міста. В розвиток цього структурного підрозділу підприємство інвестує понад 2,6 мільйона гривень.

– Одним із пріоритетних напрямків діяльності підприємства було визначено екологічний аспект. Інвестуючи в розвиток біологічних очисних споруд, ми забезпечуємо екологічну, а відтак і економічну безпеку «Азоту» й міста Черкаси в цілому, – зазначає Голова Правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров. – Щорічно на утримання і розвиток очисних споруд спрямовуються десятки мільйонів гривень. Крім того, як суб’єкт господарювання, що має ліцензію на очищення міських стоків, ми додатково інвестуємо в розвиток очисних споруд частину коштів, одержаних за надання місту відповідних послуг.



Нині в цеху ОПСВ триває реалізація інвестиційної програми, схваленої Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Для забезпечення належної якості очищених стічних вод буде проведено заміну мулосмоку та ремонт днища відстійника. На реалізацію цього заходу виділено близько 700 тисяч гривень без ПДВ. Стільки ж коштуватиме і заміна мулоскребку на первинному відстійнику. На першій технологічній частині очистки стоків зараз проходить заміна механічної грабельної решітки.

Сучасне обладнання забезпечить надійність і стабільність технологічного процесу очистки стоків, а також економію енергоресурсів. Тільки за рахунок потужності двигуна нового мулосмоку майже втричі зменшиться споживання електроенергії – із 19272 кВт/год до 6570 кВт/год у рік. Загальний економічний ефект від впровадження цього проекту складе понад 160 тис. грн.

Крім того, в рамках цьогорічної інвестиційної програми в цеху ОПСВ оновиться парк спецтехніки, зокрема буде придбано гусеничний бульдозер. Цей вид транспорту необхідний для чистки мулових карт, розташованих на 30 га території, облаштування котлованів, планування території після виконання ремонтних робіт на напірно-каналізаційних колекторах тощо.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку