<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

09.11.2015

Черкаський «Азот» працює на повному навантаженні

Усі виробничі цехи Черкаського ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM працюють на повному навантаженні, виробляючи високоякісні мінеральні добрива, які відразу ж відвантажуються споживачам. Найбільший попит нині на аміачну селітру, карбамід, аміак та аміачну воду.


Через високий попит на внутрішньому ринку добрива, які виробляє Черкаське ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM, відправляються залізницею цілодобово, а щоб оперативніше забезпечувати самовивіз, відвантаження в автомобільний транспорт вирішено проводити й по суботах.


Українські аграрії з нетерпінням чекали на пуск Черкаського «Азоту», тож підприємство буквально завалили заявками на різні види продукції.

– Нині всі основні цехи, які задіяні у виробництві мінеральних добрив, працюють на стовідсотковому навантаженні потужностей, – розповідає Голова Правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров. – Виробничі плани  жовтня ми виконали. У листопаді продовжуватимемо забезпечувати високі показники виробництва і відвантаження продукції вітчизняним споживачам.

Нагадаємо, що Черкаський «Азот» відновив виробництво мінеральних добрив у перших числах жовтня. Спочатку пустилися цехи з виробництва аміаку, який є основною сировиною для подальшої переробки. Після цього відновили роботу всі виробничі та допоміжні цехи з виробництва мінеральних добрив. Останнім в процес включився цех М-2 (виробництво карбаміду), де закінчували капітальний ремонт скрубера – апарата високого тиску, що конденсує гази з колони синтезу та знову спрямовує їх на переробку. Цех пустився два тижні тому.

– Ми вийшли на своє максимальне навантаження, виробляючи в середньому 1100  тонн карбаміду на добу, – розповідає начальник цеху М-2 Дмитро Артюхов. – Всю вироблену продукцію відразу ж відвантажуємо споживачам. Близько 450 тонн пакуємо в біг-беги, решту – відвантажуємо насипом у мінераловози.

Паралельно колектив цеху працює над втіленням програми модернізації виробництва. Зокрема, ведуться підготовчі роботи для встановлення нового конденсатора чеської компанії «ONDRSTROJ» (поз. Е-303). Днями його доставили в цех.


Дмитро Толмачов демонструє новий конденсатор у цеху М-2

Як розповів заступник начальника цеху М-2 Дмитро Толмачов, новий апарат має майже вдвічі більшу поверхню теплообміну, що дозволить підвищити ефективність виробництва, особливо на великих навантаженнях, та забезпечити нормальний виробничий процес у разі подальшої модернізації обладнання і збільшення продуктивності агрегату.  Апарат буде замінено під час найближчого планового капітального ремонту.

Також стабільно працює на максимальних навантаженнях ще одне виробництво карбаміду Черкаського «Азоту» – цех М-6, який на сьогодні виробляє 1500 – 1530 тонн продукції на добу. Продовжує працювати на повному навантаженні й цех М-9. З початку пуску колектив цеху виробив близько 120 тисяч тонн аміачної селітри, яка постачається лише українським аграріям і має найбільший попит на
внутрішньому ринку.

– Відвантаження продукції в нас триває цілодобово – задіяні всі точки як залізничні, так і автомобільного транспорту, – розповідає начальник цеху М-9 Іван Мартем’янов. – На добу виробляємо близько 3 тисяч 300 тонн аміачної селітри, з яких близько 220 – 230 тонн відправляємо у вигляді плаву на виробництво карбамідо-аміачної суміші.

Підвищений попит спостерігається сьогодні й на рідкі мінеральні добрива. Біля прохідної підприємства вишиковуються черги з автомобільних цистерн, у які відвантажується аміак, карбамідо-аміачна суміш (КАС) та аміачна вода. Більша частина КАС та амводи доставляється споживачам  саме автомобільним транспортом. Аміак також активно відвантажується в залізничних цистернах.

Сезон осінніх польових робіт закінчується, проте попит на добрива не спадає. Українські хлібороби вже почали запасатися ними для проведення весняної посівної кампанії. Тож хіміки планують утримувати максимально високі темпи виробництва добрив, щоб аграрії вчасно провели всі польові роботи, а відтак, країна була з хлібом.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку