<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

30.10.2015

ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM допомагає у професійній реалізації студентів

Черкаський «Азот», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), заохочує до професійного зростання здібних студентів. У рамках ініційованої холдингом освітньої програми з підтримки хімічної освіти вони мають можливість пройти на підприємстві навчально-виробничу практику.

Нині в технологічних та допоміжних цехах підприємства практику проходять 20 студентів. Перший професійний досвід на проммайданчику ПАТ «АЗОТ» здобувають студенти Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького, Черкаського державного технологічного університету та Черкаського політехнічного технікуму.

– Підприємства холдингу OSTCHEM постійно інвестують в розвиток здібних студентів. Завдяки активній співпраці з навчальними закладами нам вдається підвищити рівень працевлаштування випускників та водночас заповнити кадровий дефіцит, який нині характерний для вітчизняної хімічної галузі через брак фахівців на ринку праці, – говорить Віталій Скляров, Голова Правління ПАТ «АЗОТ».

До кінця листопада група студентів Черкаського політехнічного технікуму, які навчаються за спеціальністю «Обслуговування та ремонт обладнання підприємств хімічної і нафтогазопереробної промисловості», проходитиме навчально-виробничу практику в цеху А-5 з виробництва аміаку. Програмою передбачено як теоретичне, так і практичне навчання. Свій досвід студентам передаватимуть інженерно-технічні працівники цеху.


Механік цеху А-5 Микола Битков зі студентами Черкаського політехнічного технікуму

– Ми вперше проходимо практику на базі підприємства, а не технікуму. У нас з хлопцями чітка мета – протягом двох місяців поповнити багаж знань і здобути виробничий досвід, оскільки плануємо не просто отримати диплом, але й працювати в подальшому за спеціальністю, – зазначає Максим Позігун, студент технікуму. – На «Азоті» працюють мої батьки: тато – на виробництві аміаку, мама – на виробництві карбаміду. Після закінчення технікуму я теж хотів би поповнити колектив черкаських хіміків, тому практика для мене є хорошою нагодою, щоб зарекомендувати себе і показати свій потенціал.

З початку 2015 року понад 160 студентів із різних навчальних закладів України ознайомилися з технологією виробництва мінеральних добрив на ПАТ «АЗОТ» і вдосконалили свої практичні навички в процесі роботи з досвідченими фахівцями підприємства.

Нагадаємо, з метою підвищення якості підготовки фахівців хімічної галузі за ініціативи ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM продовжується розробка професійних стандартів. Підприємства галузі зможуть керуватися ними під час організації навчання на виробництві, перевірки кваліфікацій та уточнення обов’язків працівника. Крім того, розроблені й затверджені профстандарти отримуватиме Міністерство освіти і науки України для внесення відповідних змін у програми підготовки спеціалістів у системі професійно-технічної освіти.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку