<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

18.09.2015

ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM застосовує інноваційні прилади для боротьби з корозією

Сучасний бороскоп (відеодефектоскоп) виробництва американської фірми «Extech» придбав ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM для лабораторії боротьби з корозією. За його допомогою фахівці проводять контроль і дослідження поверхні металу трубопроводів, агрегатів та механізмів у недоступних для візуального огляду місцях.

–  Ми вкладаємо значні кошти в модернізацію і розвиток підприємства, оснащуємо наших фахівців найсучаснішою та найефективнішою технікою відомих світових виробників, які є провідними в своїй галузі, – зазначив Віталій Скляров, Голова Правління ПАТ «АЗОТ».

Прилад, придбаний для лабораторії боротьби з корозією, дає можливість спеціалістам вчасно виявляти й усувати недоліки в недоступних для огляду місцях. Зокрема, обстеженню підлягає устаткування, задіяне у виробництві.

–  На відміну від інших методів неруйнівного контролю, бороскоп дозволяє безпосередньо визначитися з видом дефектів – корозійного, ерозійного або механічного походження, зробити більш точні висновки щодо причин їх появи та своєчасно усунути ці причин, – розповідає Ірина Федулова, начальник лабораторії корозії. – Крім того, в разі необхідності можна оглянути окремі частини обладнання в закритому стані, заощадивши при цьому час і трудовитрати на їхнє розбирання і складання.


Л.Бурова та Л.Чміль досліджують трубопровід у цеху М-2

Бороскоп включає в себе монітор з кольоровим рідкокристалічним екраном та набір зондів різної довжини та жорсткості з вбудованими в них камерами відеоспостереження. До складу приладу також входить бездротовий передавач, за допомогою якого можна дистанційно обстежувати об`єкти на відстані до 30 метрів від них. Бороскоп дає можливість перегляду в режимі реального часу, збереження до 4 годин відеозапису з голосовими поясненнями, здійснення фотозйомки.

На сьогодні лабораторія забезпечена всією необхідною для роботи апаратурою – сучасним мікроскопом, двома фотоапаратами, кольоровим фотопринтером, портативним шліфувально-полірувальним пристроєм для проведення металографічних досліджень в «польових» умовах, а тепер і бороскопом. 

У лабораторії боротьби з корозією ПАТ «АЗОТ» працюють два фахівці з металографічних досліджень та фахівець з неруйнівного (візуально-оптичного) контролю, які раз на три роки проходять курси підвищення кваліфікації в Інституті електрозварювання імені Є.О.Патона НАН України. Фахівці-металознавці – рідкісна для України професія, а лабораторія боротьби з корозією – єдина в області. У 2015 році вона в черговий раз пройшла атестацію ДП «Черкаський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації», а також атестацію в Державній службі гірничого нагляду та промислової безпеки України, отримавши дозвіл на виконання випробувань машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку