<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

07.07.2015

Черкаський ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM встановив новий ліфт у грануляційній башті на виробництві карбаміду

Сучасний вантажопасажирський ліфт змонтовано у грануляційній башті цеху М-2 з виробництва карбаміду Черкаського ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM.

На реалізацію проекту, який передбачав закупку обладнання, виконання монтажних і пусконалагоджувальних робіт, було спрямовано понад 2,5 млн. гривень.

– На підприємстві триває реалізація програми з модернізації виробництва та проведення капітальних ремонтів. В її рамках передбачена заміна ліфтів. Зараз у цеху М-2 здійснюються пусконалагоджувальні роботи з експлуатації новітнього вантажопасажирського ліфта, який відповідає всім сучасним вимогам безпеки та енергозбереження, має хороші швидкісні характеристики і знижений рівень шуму, – зазначив Голова Правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров.

Висота грануляційної башти цеху М-2 – 132 метри, ліфти піднімаються до відмітки 123 метри, що приблизно відповідає висоті 45-поверхового будинку.

– Вантажним ліфтом ми щоденно перевозимо насамперед обладнання для проведення ревізії та ремонту. Звичайно, навантаження збільшується в період проведення планових капітальних ремонтів, – розповідає начальник цеху М-2 Дмитро Артюхов. – На відміну від демонтованого, який прослужив 33 роки, новий ліфт є дуже зручним в управлінні завдяки електронній «начинці». Для нього характерні плавність руху без вібрацій та висока точність зупинки. Крім того, кабіна ліфта – простора і світла, а двері відчиняються на обидва боки, що полегшує транспортування великогабаритного обладнання.



Нове обладнання підприємство закупило в іспанської фірми ОRONA Group, яка є найбільшим виробником ліфтів у Європі. Вантажопідйомність нового ліфта становить 2 тонни. Всі роботи виконувало львівське ПП «Західноукраїнська Ліфтова Компанія «Груп», яке спеціалізується на монтажі  ліфтів у висотних будинках.

Поетапна заміна ліфтів планується в грануляційних баштах і на інших виробництвах, а також у будівлі заводоуправління. 

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку