<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

30.06.2015

Черкаський ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM долучився до міжнародної медичної програми з профілактики ВІЛ/СНІД

Черкаський «Азот», що входить до холдингу OSTCHEM (Group DF), долучився до проекту Міжнародної організації праці «Добровільне консультування та тестування на ВІЛ для працівників», реалізація якого триватиме в області до кінця 2015 року.

Проект впроваджує обласний центр профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІД за участю обласного відділення ВБО «Всеукраїнська Мережа ЛЖВ», за підтримки Об’єднаної Програми ООН з ВІЛ/СНІДу (ЮНЕЙДС), Фонду народонаселення ООН (ФН ООН) та Федерації профспілок Черкаської області.

Представники цих організацій побували на «Азоті» з презентацією проекту, розповіли про його мету та передбачені ним заходи щодо запобігання подальшому поширенню епідемії ВІЛ/СНІДу в країні.

– Наше підприємство традиційно співпрацює з медичними закладами й установами області, підтримує ініціативи профспілок та інших організацій щодо профілактики захворювань, оздоровлення працівників, – зазначив головний лікар медико-санітарної частини ПАТ «АЗОТ» Віктор Яловой. –  Тому ми відразу  відгукнулися на пропозицію взяти участь у проекті Міжнародної організації праці й надали всі умови для його успішного втілення.

На сьогодні в Україні офіційно зареєстровано майже 132 тис. ВІЛ-інфікованих, у Черкаській області – 6119 осіб. Щороку на облік стають близько 600 черкащан. Проте за оцінками експертів ці цифри значно більші, адже приблизно 40% інфікованих навіть не знають про свій статус. Вони втрачають дорогоцінний час, не отримуючи лікування, та становлять потенційну загрозу для інших людей.

– Черкащина поки що єдина з областей України, яка включилася до міжнародної програми профілактики та попередження ВІЛ/СНІДу на робочих місцях. Ми дуже вдячні керівництву «Азоту» за те, що підприємство, яке є одним з найбільших в області, долучилося до цієї важливої акції, – зазначив голова Федерації профспілок Петро Шевченко, презентуючи проект. – На жаль, наша країна зараз перебуває на другому (після Росії) місці за темпами поширення цієї хвороби в Європі. ВІЛ давно вийшов за межі груп ризику, становить загрозу для молодих людей працездатного віку і є не лише медичною, а й соціальною проблемою.

Анонімне безкоштовне тестування на ВІЛ проводиться медиками обласного центру СНІДу в приміщенні МСЧ підприємства. На сьогодні його пройшли вже більше 200 працівників «Азоту». Планується, що акція триватиме до кінця червня.



– Я ніколи не задумувалась про проблему ВІЛ/СНІДу і тим більше не збиралася  проходити тестування, але після того, як послухала лекції, вирішила все-таки перестрахуватися, – розповідає бухгалтер заводоуправління ПАТ «АЗОТ» Олена Ткаченко. – Тим більше, що тестування займає зовсім мало часу, а результат відомий вже за 15 хвилин.

Крім «Азоту» у програмі взяли участь ще 5 підприємств та навчальних закладів Черкащини: Черкаський національний університет ім. Б.Хмельницького, Черкаський медичний коледж, Корсунь-Шевченківський педагогічний коледж, Черкаська ТЕЦ та Смілянська кондитерська фабрика «Меркурій».

Планується, що до кінця 2015 року консультуванням і тестуванням буде охоплено близько 10 тисяч працівників та студентів області.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку