<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

25.06.2015

Ремонтні служби «Азоту» працюють у всіх цехах підприємства

Черкаський «Азот» OSTCHEM розпочав традиційну літню кампанію капітальних ремонтів. Оскільки роботи нині можна проводити в усіх виробничих та допоміжних цехах «Азоту», ремонтні служби підприємства завантажені повністю. Традиційно в капремонтах задіяні й підрядні організації.

– Із 26 бригад, лише 2 працюють на базі управління, всі решта – в цехах підприємства, – розповідає начальник управління капітальних ремонтів ПАТ «АЗОТ» Володимир Бандура. – Одночасно проводимо роботи у 8­-10 структурних підрозділах. Станом на сьогодні наші спеціалісти виконують роботи в цехах М-­9, М-­5, водопостачання, М­-7, К-­3, ХВО. Дві невеликі бригади працюють в цеху А­-3. Через два тижні на нас чекають роботи в М-­2, М-­6, А­-3, А-­5 та інших цехах.


Бригада Михайла Гриня

У першу чергу ремонтники беруться за роботи, які неможливо виконати без зупинки цехів, пов’язаних між собою технологічним циклом. Багато працівників УКР нині трудяться в цеху з виробництва аміачної селітри М­-9 та слабкої азотної кислоти М-­5, що постачає йому сировину. Тут проводиться ревізія, ремонт та заміна запірної арматури.

У цеху М­-7 бригада Михайла Гриня встановлює прилади обліку на трубопроводах складу аміаку. На естакаді, де проходять трубопроводи, неможливо заховатися ні від сонця, ні від дощу, проте ремонтники не скаржаться, адже звикли виконувати свою роботу за будь­-яких погодних умов.

Частину обладнання привозять на ремонт і безпосередньо в котельно­-мідницько-­зварювальну дільницю управління, де трудяться бригади котельників Олександра Педченка та Григорія Калашника. Нині ремонтники  виконують велике замовлення цехів М­-2 та М-­6 із заміни кожухів теплообмінників поршневих компресорів.


Бригадири О.Педченко та Г.Калашник за роботою

Повністю завантажені роботою й інші ремонтні служби підприємства. На багатьох ділянках у комплексі працюють спеціалісти цеху централізованого ремонту, які виконують попереджувальний ремонт механічної частини агрегатів – компресорів, насосів, турбін, та централізованого електроремонтного цеху, які ремонтують безпосередньо електродвигуни. Великий обсяг робіт нині обидві служби виконують у цеху К­-3, ремонтуючи потужний відцентровий повітряний компресор К-­500, у цеху з виробництва аміаку А­3, де обслуговують  багатофункціональний поршневий компресор КМ5+КМ5 №3. У цеху А­-5 нині проводиться ремонт всіх компресорів, у цеху М-­5 – двох газотурбінних установок, у М­-9 – ремонт вентиляторів та нагнітачів.


На колекторі оборотної води

– Лише в М­-9 ми виконали плановий попереджувальний ремонт 6­-ти великих електродвигунів, не кажучи вже про менші, – зазначив заступник начальника ЦЕРЦ Сергій Цибуля. – Випробувальна дільниця також завантажена на повну. 

У перерахованих вище структурних підрозділах трудяться й спеціалісти цеху електропостачання. Зокрема, вони продовжують планомірну заміну на високовольтних підстанціях масляних вимикачів, які морально і фізично зносилися, на сучасні вакуумні. Саме такі роботи тривають нині в цеху М­-9 на підстанції, яка живить першу технологічну нитку виробництва, після чого проводитиметься заміна вимикачів на підстанції другої технологічної нитки. Як зазначив начальник ЦЕП Борис Кашперук, кожен рік на підприємстві встановлюють 16 – 20 таких вимикачів.

Працівники цеху електропостачання проводять також плановий щорічний ремонт силових трансформаторів головних понижуючих підстанцій зі 110 кВ/6 кВ, яких на підприємстві 10-­ть. Нині такі роботи виконуються на трансформаторі підстанції «БХО»,  що розміщена на території цеху ОПСВ.

Напружено працює й решта ремонтних служб підприємства, використовуючи час простою виробництва, щоб зробити якомога більше та підготувати обладнання до подальшої роботи.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку