<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

02.06.2015

Виробничниці ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM проходять безкоштовне мамографічне обстеження

Черкаський «Азот», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), спільно з Черкаським обласним онкодиспансером продовжують реалізацію програми боротьби з раком молочної залози. З 25 травня розпочалося обстеження жінок-виробничниць на пересувному мамографі.

Обстеження проводиться спеціалістами Черкаського обласного онкодиспансеру на базі медико-санітарної частини (МСЧ) ПАТ «АЗОТ». Його пройдуть більше 500 працівниць підприємства.

На придбання необхідних для обстежень витратних матеріалів «Азот» перерахував лікувальному закладу 80 тисяч гривень.

– Збереження здоров’я працівників – один із пріоритетних напрямків корпоративної соціальної відповідальності «Азоту», – зазначив Костянтин Саленко, директор департаменту з соціальних питань ПАТ «АЗОТ». – Централізоване мамографічне обстеження працівниць підприємства вже стало щорічним. У 2014 році його пройшли 600 жінок.

Світова медична практика рекомендує всім жінкам після 40 років проходити мамографічне обстеження раз на два роки, а після досягнення 50-річного віку – щороку. На «Азоті» працюють близько 1200 жінок такого віку. Торік обстеження пройшла рівно половина з них, цього року – решта жінок «групи ризику».

– Мамографія – це рентгенографічний метод обстеження, який на сьогодні є найточнішим у діагностиці новоутворень молочної залози, – розповідає Надія Здоровець, завідувач цеховими дільницями МСЧ ПАТ «АЗОТ». – У медсанчастині підприємства такого обладнання немає, тож ми налагодили співпрацю з Черкаським обласним онкодиспансером, який раз на рік надає свій пересувний мамограф для обстеження виробничниць «Азоту».



Прийом жінок під час медичного огляду проводиться, згідно із наперед затвердженим графіком.

– Я записалася на обстеження, бо знаю, що його обов’язково потрібно періодично проходити навіть якщо нічого в твоєму стані здоров’я не турбує і не насторожує. Проте мало хто з жінок дотримується таких рекомендацій лікарів, адже на це потрібно знайти час, виділити кошти. А завдяки організованій на «Азоті» акції, ми можемо швидко і зручно пройти обстеження без відриву від виробництва, – розповіла Алла Капац, апаратник повітроподілу цеху К-3 ПАТ «АЗОТ».

Щороку в Черкаській області виявляють до півтисячі нових випадків захворювань на рак молочної залози. Згідно зі статистичними даними, у структурі захворюваності українських жінок воно посідає перше місце серед усіх онкопатологій.

– Профілактичні огляди дають можливість виявити пухлину на ранніх стадіях, коли вона успішно піддається лікуванню. Раніше така практика була поширена, проте зараз мало хто з роботодавців приділяє належну увагу здоров’ю своїх працівників, – наголосив Ігор Гайдай, заступник головного лікаря Черкаського онкодиспансеру. – ПАТ «АЗОТ» в цьому плані робить дуже багато. Працівники підприємства щорічно проходять профогляди в медсанчастині. Ми раді, що змогли допомогти організувати ще й таке необхідне обстеження.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку