<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

07.05.2015

Обласний архів підготував виставку до 50-річчя «Азоту»

Історичні документи й фото, які розповідають про будівництво та розвиток ПАТ «АЗОТ» OSTСHEM, експонуються нині на виставці, що діє в Черкаському обласному архіві. Виставка приурочена до 50-річчя підприємства.

Серед документів – наказ №19 по «Черкаському заводу азотних добрив» про ведення кореспонденції, датований 20 вересня 1962 року. А також лист директора на той час вже «Черкаського хімкомбінату» до Ради Міністрів Української РСР від 23 січня 1965 р. щодо закупівлі обладнання для виробництва аміаку (країна-виробник Франція), карбаміду (Японія) та капролактаму (НДР) для подальшого монтажу на Черкаському заводі. Обидва документи підписані першим директором «Азоту» Іваном Білошапкою.


Ренат Єнгаличов поряд з "ювілейною" експозицією

Виставку, присвячену ювілею найбільшого підприємства Черкащини, готував провідний спеціаліст відділу використання інформації та документів Державного архіву Черкаської області Ренат Єнгаличов.

– Я не знав, що «Азот» – це настільки велике підприємство, яке в ті далекі часи застосовувало найпередовіші технології та купувало обладнання провідних виробників світу, – поділився враженнями Ренат Равільович. – Вражає й те, наскільки велику роль воно відігравало та відіграє в житті нашого міста.

Детальніше про експозицію виставки можна дізнатися на офіційному сайті Черкаського обласного архіву (http://ck.archives.gov.ua) у розділі «Виставки».

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку