<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

27.04.2015

Черкаський «Азот» придбав сучасні дороговартісні зварювальні апарати для ремонту обладнання

Черкаський «Азот», що входить до холдингу OSTCHEM (Group DF), придбав новітні зварювальні апарати різної модифікації для оновлення ремонтно-технічної бази підприємства.

Підприємство закупило вісім нових зварювальних апаратів «Fronius» австрійського виробництва.

Загальна вартість сучасної техніки склала близько 800 тис. грн.

– Політика розвитку нашого підприємства полягає як у реконструкції, модернізації виробничих потужностей, так і в оновленні ремонтно-технічної бази. В сучасних умовах реформування галузі технічного обслуговування й ремонту основного хімічного обладнання є одним із методів підвищення ефективності виробництва, – зазначає Віталій Скляров, Голова Правління ПАТ «АЗОТ». – Завдяки придбаній новітній техніці ремонтні служби підприємства мають змогу максимально якісно та надійно виконувати широкий спектр робіт у ході поточних і капітальних ремонтів.

Апарати повністю цифрові, їх можна програмувати й налаштовувати під конкретний тип робіт. Вони дозволяють зварювати практично будь-які метали. Для електрозварників управління капітальних ремонтів (УКР) представники компанії-виробника провели теоретично-практичний курс по роботі з новим обладнанням.

– Сучасне обладнання розширює можливості ремонтної бази управління капремонтів та полегшує нашу роботу, – говорить Володимир Бандура, начальник УКР. – Нові зварювальні апарати практичні, малогабаритні й мобільні. Також вони досить енергоефективні, що є важливим фактором з огляду на масштаби проведення капітальних і поточних ремонтів.


Електрозварник управління капітальних ремонтів В.Шкарбута

Найбільш потужні зварювальні апарати переважно використовують як стаціонарні на котельно-мідницькій дільниці УКР. За потреби для проведення ремонтних робіт їх транспортують в інші цехи.

– Ми вже випробували ці апарати у різних видах робіт. Якість зварного шва надзвичайно висока, що, безперечно, гарантує надійну та тривалу експлуатацію обладнання, – розповідає Ігор Колісник, старший майстер УКР. – Якщо на старому обладнанні можна було відрегулювати лише кілька опцій, то тут більше 100 різних налаштувань. В окремих режимах роботи інтегрований процесор цифрового сигналу розраховує форму імпульсу, яка забезпечує найкращу стабільність дуги з найменшим рівнем шуму.

У перспективі для управління капітальних ремонтів планують закупити прогресивну зварювальну техніку ще й фінської компанії «Kemppi».

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку