<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

02.04.2015

Понад 90% працівників ПАТ «АЗОТ» вважають роботу на підприємстві стабільною та престижною

Департамент з управління персоналом ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM (Group DF) провів вибіркове анкетування працівників для оцінки задоволеності колективу. Отримані дані засвідчили, що 94,6% виробничників цінують роботу на підприємстві, ще 92,7% вважають її престижною.

Участь у відповідному дослідженні взяло 500 респондентів. Анкетування охопило всі структурні підрозділи товариства. Отримані результати повно й достовірно відображають думку всього колективу, оскільки на запитання відповіли як працівники робітничих професій, так і керівники та службовці. При цьому обов’язково враховувалися їхній вік, стать та освіта.

– Оцінка задоволеності персоналу – це ефективний спосіб поглянути на організацію робочого процесу очима працівників. Правдиво відповідаючи на запитання, виробничники дають керівництву можливість оцінити клімат на підприємстві й ухвалити перспективні управлінські рішення, – зазначає Ігор Сергієнко, директор департаменту з управління персоналом ПАТ «АЗОТ». – Високий рівень задоволеності сприяє якісному й своєчасному виконанню посадових обов’язків і, відповідно, підвищенню продуктивності, досягненню стратегічних завдань. Крім того, це є одним із факторів зниження показника плинності кадрів. У 2014 році він склав лише 5,36%.



Аналіз результатів анкетування засвідчив, що 98,4% працівників не збираються змінювати своє місце роботи. 89,2% виробничників задоволені умовами праці на підприємстві, ще 79,7% переконані у тому, що сформована в колективі корпоративна культура сприяє плідній співпраці. Також 78% опитаних зазначили, що їхні знання, здібності, професійні навички та покладені на них повноваження відповідають одне одному. При цьому 89% азотівців прагнуть підвищувати свою кваліфікацію.

Високо оцінили працівники і запропонований соцпакет. Вирішенням питань соціального захисту задоволені 91,2% виробничників. Створена на підприємстві соціальна інфраструктура влаштовує 82,7%. Незважаючи на складний економічний стан в країні, у 2014 році витрати ПАТ «АЗОТ» на соціальну сферу збільшилися на 10%. Для потреб медико-санітарної частини підприємства, спортивного залу, Палацу культури «Дружба народів», Центру дитячої творчості було спрямовано більше 18 млн. грн. Крім того, з 1 січня цього року в закладах громадського харчування підприємства знижено вартість обідів. Зменшення націнки відбулося на всю продукцію власного виробництва.

– В анкеті працівники мали змогу вказати свої пропозиції щодо поліпшення соціальної політики. Ми їх обов’язково розглянемо під час формування колдоговору, який є основним інструментом взаємодії між трудовим колективом та адміністрацією. Також цього року планується підвищення заробітної плати, – наголосив Ігор Сергієнко.

Нагадаємо, дослідження рівня задоволеності персоналу на Черкаському «Азоті» проводяться щорічно, починаючи з 2007 року. Відбір респондентів проходить за представницьким принципом.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку