<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

20.03.2015

Працівники ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM проходять навчання в Школі кадрового резерву

На Черкаському «Азоті», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), відкрилася Школа кадрового резерву. В березні комплексне навчання тут пройшли 82 спеціалісти.

Відбір резервістів проходив упродовж 2014 року. На основі результатів проведеного аудиту та завдяки застосуванню новітніх підходів було створено пул спеціалістів для заміщення керівних посад середньої ланки в усіх виробничих цехах, а саме: начальник зміни, відділення, установки, начальник цеху та заступник, інженер-технолог, механік, енергетик.

– Було обрано вже сформованих професіоналів із високим рівнем мотивації, які прагнуть реалізувати свої амбіції й досягти ще кращих виробничих результатів і показників. Такі спеціалісти з першого дня призначення на посаду зможуть ефективно виконувати свої функції, – зазначає директор департаменту з управління персоналом Ігор Сергієнко. – Всі можливі ресурси ми зараз спрямовуємо на їхню підготовку й розвиток.

Програма Школи сформована за модульним принципом. Кожен із семи модулів присвячений конкретній тематиці – управління персоналом, трудове законодавство, соціальна політика підприємства, економіка, інтегрована система менеджменту та якості, основи психології, інновації в технології та технологічний процес.

– Ми відійшли від університетських традицій і лекційного формату. Модуль – це своєрідний міні-тренінг, який передбачає наявність практичних сесій. Згідно з нашими рекомендаціями, блок завдань має складати не менше 30% аудиторного часу, – розповідає начальник сектора по роботі з кадровим резервом Марина Оводова. – Зовнішніх експертів ми не запрошували. Всі викладачі Школи – найкращі спеціалісти «Азоту». Вони можуть не тільки дати теорію, але й показати як же застосовувати її на практиці, враховуючи особливості саме нашого підприємства. Зовнішні експерти не володіють такими нюансами. Можливо в подальшому ми залучатимемо й відомих тренерів, однак поки що це не на часі.

Над розробкою модуля тренери працювали самостійно. При цьому вони враховували виробничу політику підприємства, положення про цех, посадові інструкції працівників цехів, а також нормативно-правові документи ПАТ «АЗОТ».

– Це майбутні інженери – еліта нашого підприємства, тому вибір теми був абсолютно логічним і цілком виправданим. У теоретичній частині ми зупинилися на життєвому циклі продукції, на якому, власне, й ґрунтується технічна політика будь-якого підприємства, та на запровадженні сучасних енергоефективних технологій, оскільки від цього залежить конкурентоздатність добрив на ринку. В практичній частині модуля резервісти вчилися розраховувати економічний ефект та період окупності організаційно-технічного заходу, – зазначає заступник начальника технічного відділу, викладач Школи кадрового резерву Олег Бурлака.


Слухачі Школи кадрового резерву отримали перші сертифікати

Екзамени програмою навчання не передбачені. Однак після кожного модуля «студенти» заповнювали опитувальні листи, аби викладач міг дізнатися наскільки вони засвоїли поданий матеріал.

– Особисто мені дуже сподобався формат. Самому було б складно в усьому розібратися. Інша справа, коли тобі все пояснюють досвідчені спеціалісти. Так інформація краще сприймається й швидше засвоюється, порівняно з самостійним вивченням сухої книжної теорії. Під час лекції можна задати уточнююче запитання, подискутувати на професійному рівні, – говорить апаратник конверсії цеху А-3, слухач Школи Василь Ключко. – Це додаткова можливість отримати нові знання й досвід фактично без відриву від роботи.

Після проходження навчання всі резервісти отримали відповідні сертифікати.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку