<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

23.02.2015

Волонтери «Азоту» придбали для АТО два електрогенератори

Волонтерська група ПАТ «АЗОТ» «Україна понад усе» продовжує активну роботу із забезпечення бійців АТО. Дізнаю­чись про потреби наших захисників, вони оперативно реагують на них, купуючи все нобхідне – від молотків та сокир до бензинових електрогенераторів.

Так, 5 лютого до «Азоту» звернулися бійці 1 роти 1 батальйону 93-­ї бригади, що базується в с. Піски Донецької області, з проханням надати їм бензиновий генератор. За кілька днів генератор уже було передано волонтерам для доставки в зону АТО.

Як розповів керівник волонтерської групи «Україна понад усе» Костянтин Ткаченко, для 93­-ї бригади було придбано бензиновий генератор Stern GY­-3000A австрійського виробництва, який вважається однією з найбільш практичних та затребуваних у побутових умовах моделей. Коштує він 4 тисячі гривеь. Генератор можна використовувати як єдине джерело енергії в тих місцях, де її немає, а потужності цього доволі невеликого за розміром агрегату цілком достатньо для живлення електроприладів у будинку, квартирі чи забезпечення електроенергією невеликого магазину.

«Азотівці» передали генератор волонтерам «Самооборони»

Днями волонтери «Азоту» придбали за 9950 гривень ще один генератор потужністю 5 кВт для 81-­ї аеромобільної бригади «Кіборги», що дислокується в с. Костянтинівка Донецької області. А на прохання 30-­ї окремої механізованої бригади, яка вирушає в АТО, нашими волонтерами було закуплено госпінвентар: молотки, сокири, кирки, ключі тощо.

Продовжують азотівці також забезпечувати воїнів АТО костюмами «Горка». Загалом вже придбано 13 таких водо-­ та вітронепроникних комплектів. Крім того, волонтерська група «Україна понад усе» спільно з цехом А­-5 придбали три біноклі вартістю 6 тис. грн. – два 16­-кратного приближення та один 30­-кратного приближення. Волонтери передали їх колишньому працівникові цеху А-­5, який нині є бійцем батальйону «Донбас».

Забезпечували працівники «Азоту» військових і електрон­ною технікою для підтримання зв’язку та комунікацій. Так, для 24-­го окремого штурмового батальйону «Айдар» було придбано планшет, модем, точку стеження, телефон та навігатор.

На початку лютого виробничники передали в зону АТО чергову партію гуманітарної допомоги. Теплий одяг, підшоломники, валянці, медикаменти, продукти харчування й посуд від ПАТ «АЗОТ» бійцям на передову повіз Чигиринський капелан протоієрей Василь Циріль, який вже не вперше вирушає на Схід.

На фото (зліва направо): Д.Самуйлик, отець Василь, К.Ткаченко

– Довезти все, що тут назбирають волонтери, не так просто. На блокпостах перевіряють і документи, і вантаж. Так само не завжди безпечна дорога. Однак треба концент­руватися на іншому, адже хлопці чекають на кожну машину, – розповідає отець Василь. – Гуманітарну допомогу ми відвеземо в Маріуполь. Там у храмі святителя Петра Могили збирають речі й продукти, які надходять з усіх куточків України. Священики потім відвозять все це на передову та блокпости.

Станом на сьогодні працівниками Черкаського «Азоту» для допомоги в АТО зібрано 318 тисяч гривень. Волонтери дякують усім колегам, які надають допомогу для АТО, за патріотизм, доброту, небайдужість до наших захисників та України в цей складний і відповідальний для країни час.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку