<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

08.01.2015

Діти працівників «Азоту» здійснили пізнавальну різдвяну подорож

У Центрі дитячої творчості ПАТ «АЗОТ» напередодні Святвечора пройшов новорічно­-різдвяний ранок. Цього разу свято було не лише вокально-­хореографічним, але й доволі пізнавальним. Разом зі своїми батьками діти «подорожували» різними країнами світу.

Перш ніж вирушити в далеке плавання, діти й гості мали продемонструвати свою ерудованість. Їм необхідно було згадати назви материків, країн, столиць, визначних пам’яток архітектури. Перекладач для подорожі не знадобився. В залі знайшлося чимало поліглотів. Вони говорили англійською, німецькою, французькою, італійською, іспанською, на івриті.

– Ми вирішили влаш­тувати досить оригінальне свято. Формат подорожі дав можливість заглибитися всім в історію походження Різдва, дізнатися про традиції народів у різних куточках світу. Того ж Діда Мороза в Німеччині називають Вайнахтсман, у Франції – Пер Ноель, в Китаї – Шань Дань Лаожен, – зазначила директор ЦДТ Людмила Дивнич.





Святкують Новий рік звичайно і в сонячній Африці. Щоправда, місцями там досі побутують дивні традиції. Так, в одному з племен Кенії люди плюють одне в одного при зустрічі. У такий спосіб вони бажають в новому році здоров’я, щастя й удачі. Цієї «екзотики» гості свята уникли. Однак їм довелося взяти участь в африканському танцювальному марафоні під запальні звуки тамтаму. З кожною новою вікториною, конкурсом діти все більше входили в азарт. Атмосфера свята настільки їх захопила, що вони навіть не помітили, як повернулися в Україну, де на них чекали подарунки від Черкаського «Азоту».

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку