<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

15.01.2015

У Новий рік колектив цеху А-3 увійшов з вагомими результатами

Цех з виробництва аміаку А-3 щороку демонструє високі показники з економії енергоресурсів. Рік, що минув, не став винятком. Аміачникам вдалося зекономити 11 млн. 420 тис. м³ природного газу та 1 млн. 231 тис. кВт/год електроенергії.

Коли вся країна відзначала новорічні свята, а люди ховалися по теплих домівках від несподіваних морозів, черкаські хіміки продовжували трудитися, виробляючи такі необхідні українським аграріям добрива. Адже сонце повернуло на весну і посівна вже не за горами. Тож виробництво продовжує працювати на повну потужність.

– У холодну пору року продуктивність цеху навіть підвищується за рахунок зниження температури оборотної води та збільшення продуктивності компресорів технологічного повітря, – зазначив начальник зміни №3 цеху з виробництва аміаку А­-3 ПАТ «АЗОТ» Олександр Бондаренко.

О.Боряков, О.Сорокін, О.Бондаренко та С.Грузинський на ЦПУ цеху А-3

У цеху традиційно кипить робота. На ЦПУ про свято нагадує новорічна ялинка. До речі, прикрашала її саме третя зміна, яка чергувала напередодні Нового року. Виявилося, що новорічні свята для аміачників позначені ще й особистими. Так 1 січня день народження відзначав Олександр Бондаренко. Цього року пощастило святкувати його вдома. А 2 січня – особисте свято було у заступника начальника цеху Олександра Борякова. Обоє іменинників – досвідчені працівники, які багато років віддали роботі в рідному цеху. 

Вдалося познайомитися і ще з одним представником «золотого фонду» цеху – слюсарем КВПіА Олександром Сорокіним. Він почав працювати в цеху з липня 1969 року, коли тут лише монтувалося обладнання. З тих пір незмінно трудиться на виробництві аміаку, яке вважається одним із найскладніших. Олександр Валентинович дуже досвідчений спеціаліст, знає про свою роботу все та підготував не одного «кіповця». Нині його учні трудяться практично на всіх виробництвах підприємства.

Начальник цеху А-3 Віктор Погорілий

Важливою подією для цеху в році, що минув, стало призначення 1 червня начальником цеху Віктора Погорілого. Вік­тор Іванович розпочав роботу на «Азоті» в 1992 році апаратником конверсії в цеху А­-4, потім трудився апаратником конверсії в цеху А­-3, з 2007 року працював начальником відділення. У цеху він користується авторитетом, адже зарекомендував себе як грамотний, компетентний спеціаліст та керівник. Тож колектив підтримав його на новій посаді та ефективно працює під його керівництвом.

– Ми задоволені результатами своєї роботи у 2014 році, – розповів заступник начальника цеху Олександр Боряков. –  Вдало провели капітальні ремонти, маємо хорошу економію енергоресурсів. Хотілося б, щоб і в наступному році цех не збавляв темпи та покращував свої показники.

При річному плані 400 тис. тонн, цех А­-3 напрацював 400 тис. 864 тонн продукції, що склало 100,2 відсотка. Протягом року вдалося зекономити 11 млн. 420 тис. м³ природного газу, 1 млн. 231 тис. кВт/год електроенергії. Кожного року вдається скорочувати й витрати газу. У 2014 році цей показник знизився з 1029 м³ до 1012 м³.

Зварювальник УКР Федір Слободський працює над монтажем газодинамічних
ущільнювачів компресора природного газу

Таких результатів вдалося досягти завдяки проведенню якісних капремонтів та постійній модернізації виробництва. У 2014 році на ці роботи ПАТ «АЗОТ» виділив 31 мільйон гривень – найбільше з усіх виробництв. Ремонти проводилися на обох технологічних нитках. Серед найважливіших – заміна ще 2 петель (2 були замінені в 2013 році) на котлі­-утилізаторі другого агрегату синтезу аміаку, вартість кожної з яких майже 4,5 млн. грн. Це дозволило забезпечити безперебійну та надійну роботу агрегату. Ще одним важливим проектом була модернізація компресора у відділенні підготовки синтез-­газу. На ньому було встановлено спеціальні сучасні газодинамічні ущільнювачі нового покоління, які не вимагають подачі мастила. Завдяки цьому вдасться зменшити витрати мастила, підвищити безпеку технологічного процесу, уникнути забруднення навколишнього середовища у разі можливої розгерметизації трубопроводів. Виконано також велику кількість інших робіт, спрямованих на відновлення ресурсу обладнання та підвищення ефективності його роботи.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку