<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

10.12.2014

Господарники «Азоту» вдало закінчують рік та повністю готові до зими

Зима, особливо ж холодна та сніжна, – гаряча пора для цеху господарської діяльності (ЦГД) Черкаського «Азоту». Адже в будь­-яку годину дня чи ночі потрібно бути готовими розчищати сніг та посипати дороги, щоб забезпечити безперебійну роботу підприємства.

– Для нас закуплено 600 тонн піщано-­сольової суміші. Цього  цілком вистачить на всю зиму, – розповідає начальник ЦГД Михайло Климчук. –  Техніка також готова і наша, і автотранспортного цеху: два трактори, бобкет, піскорозкидач. Створено чергову бригаду з семи осіб, які вже зараз приходять на роботу на годину раніше.

Щоб мати можливість вчасно надати підприємству «швидку допомогу» з розчищання снігу та ліквідації ожеледиці, господарники ретельно слідкують за прогнозом погоди й тісно співпрацюють з головним диспетчером. Важливо, щоб під’їзди до підприємства, внутрішні дороги й точки відвантаження продукції були постійно вільними. Адже добрива відпускаються цілодобово. Тому нерідко буває, що роботи доводиться проводити вночі. Людей забирає та доставляє на роботу диспетчерський автобус, або ж черговий автомобіль автотранспортного цеху. 

До 7 години ранку дороги вже мають бути розчищені від снігу та посипані. «Азот» відповідає за відрізок доріг навколо підприємства – від «третьої черги» до дороги на Хутори біля цеху М-­2. 

Обрізка та знесення аварійних дерев триватимуть і взимку

Підготували господарники до зимового спочинку і квіти, зокрема троянди, які дуже бояться жорстких зимових умов і потребують ретельного догляду. Як і торік, їх вкрили сос­новим гіллям та присипали землею. Минулого року під таким укриттям примхливі квіти перезимували добре.

Задоволені працівники ЦГД і станом доріг на підприємстві. Адже, за словами Михайла Климчука, цього року заасфальтовано навіть більші площі, ніж було передбачено програмою соціального розвитку. Зокрема, зроблено під’їзд та стоянку для автомобілів за корпусом заводоуправління та майданчик завантаження біг­-бегів поблизу цеху з виробництва аміачної селітри М­-9. 

Узимку працівники цеху господарської діяльності продовжують роботи з обрізки та знесення аварійних дерев. Зок­рема, найближчим часом працюватимуть на території цехів водопостачання та М-­6. 

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку