<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

24.11.2014

Черкаський «Азот» розпочинає новий проект з модернізації виробництва аміаку

Холдинг OSTCHEM ухвалив рішення щодо модернізації цеху з виробництва аміаку А-5 на Черкаському «Азоті». Реалізація масштабного інвестиційного проекту коштуватиме підприємству 165 млн. грн. і дозволить економити близько 7,5 млн. м3 природного газу на рік.

У рамках інвестиційного проекту, який реалізовуватиметься протягом півтора року, буде проведена реконструкція печі первинного риформінгу.

– Підготовка до реконструкції розпочинається в листопаді. Під час реконструкції буде проведена планова заміна реакційних труб на труби більшого діаметра, заміна передаточного колектора і теплової ізоляції. Модернізація цеху А-5 – один з наших найбільш масштабних проектів наступного року. Ми очікуємо, що в результаті його реалізації вдасться знизити обсяги споживання енергоресурсів і, відповідно, собівартість готової продукції, – говорить Віталій Скляров, Голова Правління ПАТ «АЗОТ».

На виробництві цеху А-5

За попередніми розрахунками OSTCHEM, завдяки проведеним заходам економія природного газу складе близько 7,5 млн. м3 на рік. Крім того, модернізація дозволить підвищити рівень виробничої безпеки та гарантуватиме подальшу надійну і стабільну роботу обладнання на високих потужностях. У 2006 – 2008 рр. у цеху А-5 вже була проведена реконструкція агрегату аміаку, внаслідок чого добове навантаження збільшилося з 1360 до 1700 тонн.

Центральний пульт управління цеху А-5

У ході ремонту в печі первинного риформінгу будуть замінені реакційні труби, виготовлені зі спеціальної сталі, що витримує високі температури.

Обсяг капіталовкладень перевищить 165 млн. грн.

У 2006 – 2008 рр. в модернізацію агрегату цеху А-5 Черкаського «Азоту» було інвестовано 250 млн. грн.

– На всіх підприємствах OSTCHEM буде продовжена планова модернізація. Холдинг має намір і надалі інвестувати значні ресурси в свої підприємства. Щоб утримувати свої позиції, ми повинні своєчасно й швидко робити необхідні інвестиції, оновлювати основні фонди, запускати нові виробництва, нарощувати потужності, розширяти асортимент. На наших підприємствах ми запроваджуватимемо найсучасніші рішення в хімічній індустрії. Для нас це питання конкурентоздатності нашого азотного бізнесу, його позицій на світових ринках, – зазначив Олександр Халін, генеральний директор OSTCHEM.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку