<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

12.11.2014

ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM інвестував майже 6 млн. грн. у реконструкцію їдальні

Кілька тижнів тому на території ПАТ «АЗОТ» після реконструкції урочисто відкрили їдальню №4. Колосальний обсяг робіт було виконано в межах соціальної програми з поліпшення санітарно-­побутових умов виробничників.

Загалом, громадське харчування працівників Черкаського «Азоту» організовано у двох їдальнях і чотирьох буфетах.

– Річні витрати по комбінату громадського харчування становлять близько 7,3 млн. грн. Це і лікувально-­профілактичне харчування, і роздача молока, соків та води, забезпечення Центру дитячої творчості, роздрібна торгівля, – говорить Голова Правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров. – Крім того, ми почали вкладати кошти в осучаснення наших їдалень. Перший такий проект вдалося успішно реалізувати. Тепер їдальня відповідає новітнім стандартам як за оформленням, так і за комплектацією.

Понад 4 млн. грн. було спрямовано на виконання будівельно-­монтажних робіт, упорядкування території та закупку матеріалів. Зокрема, як вже повідомлялося раніше, було відремонтовано фасад, замінено вікна та покрівлю. Силами працівників підприємства та підрядних організацій створено не просто красиву дизайнерську картинку з досконалим поєднанням кольорів, елементів декору та меблів, адже спочатку тут пов­ністю замінили комунікації. Насамперед проклали нові мережі водопостачання й водовідведення тощо.

Справжнім подарунком для колективу їдальні стала укомплектована кухня та зала для відвідувачів. Серед найбільш дороговартісного обладнання – посудомийна машина (93 тис. грн.), холодильне обладнання (80 тис. грн.), лінія роздачі страв (47 тис. грн.), електросковорідки (29 тис. грн.), котел для варіння (27 тис. грн.), картоплечистка (16 тис. грн.), овочерізка та м’ясорубка (8 тис. грн. кожна). Загалом на придбання інвентарю для обслуговування відвідувачів та нового обладнання для приготування страв було витрачено близько 1,7 млн. грн.


Крім того, в їдальні розширилася сфера обслуговування. Раніше тут харчувалися лише працівники, яких підприємство забезпечує талонами. Сьогодні ж пообідати за гроші може будь­-який виробничник. Для цього створені ще й транспортні умови. Від центральної прохідної територією підприємства курсує спеціальний автобусний рейс (з 11:30 до 14:00). Вартість обіду кожен балансує самостійно. Мінімальний «чек» – 4 – 6 грн., а от максимальний залежить від апетиту – в середньому 15 – 17 грн.

Як повідомив директор з економіки та фінансів ПАТ «АЗОТ» Дмитро Алексєєнко, з початку 2015 року планується зниження націнки, що призведе відповідно до зниження вартості обідів на 4 – 5 грн. в залежності від асортименту. Зменшення націнки відбудеться на всю продукцію власного виробництва, що реалізовується сьогодні в закладах громадського харчування на підприємстві.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку