<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

11.11.2014

Ігор Корольков у Греції виборов срібну медаль світової першості

У грецькому містечку Неа Муданья, що на півострові Халкідіки, пройшов чемпіонат світу з боротьби самбо серед майстрів (ветеранів). У другий день змагань побороти свого суперника й завоювати «срібло» вдалося ветерану праці ПАТ «АЗОТ» Ігорю Королькову.

Загалом у чемпіонаті взяло участь 250 учасників із 19 країн світу: Казахстану, Греції, Болгарії, Литви, Латвії, Німеччини, Монголії, Франції, Грузії, Молдови, США та інших. Спортсменів у віці від 35 років і старше 65 років, згідно з правилами, було поділено на 7 вікових та 7 вагових груп. За результатами двох днів змагань спортсмени збірної команди України вибороли 9 медалей: дві золоті, дві срібні і п’ять бронзових.

Ігор Корольков – срібний призер чемпіонату світу

– До чемпіонату світу з боротьби самбо я почав інтенсивно готуватися за півтора­-два місяці до його проведення. Для себе я визначив, у якій ваговій категорії буду «боротися», щоб досягти певного результату. Завдяки щоденним тренуванням зупинився на вазі 67 кг. У числі моїх сильних і досвідчених суперників були казах і американець, – розповідає Ігор Олександрович. – Складний для України 2014 рік дещо обмежив мою участь у багатьох змаганнях, але вже є бажання скласти попередній план на наступний рік. Скажімо, у Франції проходитимуть європейські ігри майстрів з греко-­римської боротьби, на Кіпрі – чемпіонат світу з дзюдо, в Ізраїлі – чемпіонат світу з самбо серед майстрів. Нинішній рік завершиться Кубком України з греко-­римської боротьби, що через місяць пройде в Києві.

Так склалося, що Ігор Олександрович «добирався» до місця змагань на автівці свого товариша, який виявив бажання побувати на цьому чемпіонаті. А тому за період поїздки йому вдалося помилуватися краєвидами трьох європейських країн – Румунії, Болгарії, Греції. Коли перетинали кордон Румунії й Болгарії, випав гарний осінній сніг. Він не розтав як поверталися й назад. А ще йому вдалося скупатися в Егейському морі, температура води в якому становила +24.

Загалом, Ігор Корольков де тільки не побував. У його спортивно-­туристичному арсеналі – Швеція, Швейцарія, Данія, Фінляндія, Нідерланди, Туреччина, Греція, Боснія і Герцеговина, Об’єднані Арабські Емірати, США та інші. Він щиро завдячує хімікам Черкаського «Азоту» за допомогу в його спортивних досягненнях.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку