<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

08.07.2014

За ремонт побутівок власними силами цехи отримають премії

Кампанія з ремонту та реконструкції побутових приміщень у структурних підрозділах ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM триває вже декілька років поспіль. Цьогоріч деякі цехи підтримали пропозицію керівництва підприємства щодо створення ремонтних бригад та самостійного виконання робіт у невеликих побутівках, наприклад, тих же кімнатах для прийому їжі.

– Насамперед ці актуальні питання порушувалися в цехах під час обговорення нового проекту колективного договору. Ідею створення бригад уже підтримали в окремих підрозділах. Наприклад, централізований відділ технічного контролю розгорнув таку діяльність ще минулого року, – зазначає головний будівельник ПАТ «АЗОТ» Андрій Журавльов. – Відремонтовані приміщення оглядатимемо й визначатимемо кращі з них. Ці колективи отримають грошові премії у розмірі 2000 – 5000 гривень.

Контролери ЦВТК Н.М.Карпенко, О.Г.Голиш і Л.М.Зілінська у відремонтованій лабораторії

Перші свої проекти ремонтна бригада ЦВТК почала виконувати у липні-­серпні 2013 року, чому передували «кастинг» та комплектація колективу. Опанувати ще один вид діяльності було запропоновано працівникам, тимчасово не задіяним на виробництві капролактаму та іонообмінних смол.

– Настрій людини починає формуватися ще за чашкою кави вдома. На роботі ж мають бути такі умови, щоб працівник залишався у гарному гуморі протягом дня. Наше завдання зараз полягає у створенні необхідного комфорту. Для цього ми визначили відповідні напрями роботи – це проведення ремонту в кабінетах, лабораторіях та побутових кімнатах для наших працівників у різних цехах, – говорить начальник ЦВТК Юрій Гордієнко. – На сьогодні ми вже зробили ремонт у 15 приміщеннях, загалом це близько 520 квадратних метрів.

У кімнатах для прийому їжі тепер навіть чай по-іншому смакує

Комплекс усіх робіт виконує колектив із п’яти жінок: Ніни Антонівни Жидкової, Ольги Іванівни Науменко, Надії Григорівни Миронюк, Любові Вік­торівни Волкової та Людмили Леонідівни Ніколенко. Вони і підлогу бетонують, і художнім оформленням стін займаються, і встановленням підвісних стель, дверей, сантехніки. Щоправда, з останнім їм допомагає Юрій Гаврилович та слюсарі. Окрім внутрішнього оздоблення, в побутових приміщеннях урізноманітнюється ще й комплектація меблями. У деяких цехах лаборанти ЦВТК і взагалі переїжджають до нових побутівок. Так було, наприклад, у цеху К­-3 (на фото).

– Раніше ми займали сусідню невеличку кімнату без вікон. Тепер завдяки нашому начальнику «розрослися» до розмірів традиційного побутового приміщення, – розповідає хімік ЦВТК Лариса Стасів.


До кожного кабінету чи кімнати для відпочинку бригада застосовує ще й індивідуальний дизайнерський підхід.

– Якщо руки вміють робити, а голова фантазувати, то можна отримати дуже непоганий результат. Це зараз ми вже можемо експериментувати. Спочатку ж було все не так. Мали з колегами лише елементарні знання. Юрій Гаврилович учив нас робити все на більш професійному рівні, проводив майстер-­класи. Мій чоловік працює будівельником, тому теж постійно консультує мене й критикує, – каже лаборант ЦВТК Ніна Жидкова. – До речі, часто допомагають нам і працівники, власне для яких ми і робимо ремонт. Зокрема, вони беруть участь у підготовці приміщення до основних робіт, виносять сміття.

Сьогодні ремонтна бригада ЦВТК працює в підшефній ПАТ «АЗОТ» загальноосвітній школі №21. Як розповіла Ніна Антонівна, там вони відремонтують 170 квадратних метрів стелі в холі й коридорі на другому поверсі. Серед планів на майбутнє – ремонт другої половини лабораторії в цеху М-­9.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку