<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

03.07.2014

Холдинг OSTCHEM GROUP DF інвестує 15 млн. грн. в цех А-5 з виробництва аміаку ПАТ «АЗОТ»

ПАТ «АЗОТ», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), проводить плановий капітальний ремонт на виробництві аміаку в цеху А-5. Загальний обсяг інвестицій, спрямований на реалізацію запланованих проектів у цеху А-5, складе близько 15 млн. грн.

– Ми вже приступили до виконання робіт, передбачених планом капітального ремонту в цеху А-5. Одним із найбільш масштабних проектів стане діагностика ізотермічного сховища для рідкого аміаку місткістю 10 тисяч тонн. Виконання цього заходу є дуже важливим, оскільки він спрямований виключно на безпечну експлуатацію ємності в процесі виробництва, – зазначає Віталій Скляров, Голова Правління ПАТ «АЗОТ».

Із сховища вже відвантажена вся продукція. Зараз триває процес його підготовки до передачі фахівцям, які оглянуть внутрішню частину металоконструкції.

– Перш за все, спеціалісти продіагностують зварювальні шви, корпус сховища, проведуть металографічні дослідження металу внутрішнього резервуару. До цього експерти проводили зовнішній огляд ємності – встановлювали датчики, і зміною тиску досліджували конструкцію на наявність дефектів, дивилися за допомогою тепловізорів, чи немає просідання захисного теплоізоляційного матеріалу (перліту) між стінками сховища, – розповідає Петро Кропива, начальник цеху з виробництва аміаку А-5.

Апаратники В.А.Черніков та О.В.Гребенюк на вивантаженні каталізатора з реактора метанування

Ще одним важливим заходом стане заміна каталізатора в реакторі метанування та в реакторі гідрування, що сприятиме підвищенню ефективності очищення природного газу від оксидів вуглецю і сіркових сполук, а також дасть змогу відновити навантаження та відповідно збільшити виробіток аміаку на 300 тонн на добу. При цьому зменшиться витратний коефіцієнт природного газу із 1125 до 1095 м3/т.

У відділенні компресії ремонтні служби відновлять властивості всіх машин та механізмів з метою підвищення безпеки експлуатації агрегатів.

Пройдуть роботи і в печі первинного риформінгу. Тут частково замінять теплову ізоляцію, усунуть виявлені в процесі експлуатації дефекти. Крім того, фахівці почистять котли-утилізатори, проведуть ревізію регулюючої і відсічної арматури.

Реалізація всіх проектів покладена на ремонтні служби підприємства та підрядні організації – експертну організацію ТОВ «ДІЕКС» (м. Дніпропетровськ), ДП «Черкаський експертно-технічний центр» та ПП «К-2 сервіс» (м. Черкаси).

Після проведення капітального ремонту в цеху А-5 очікується економія енергоресурсів: з виробництва пари 2,8-3,2 т/год, з природного газу – 500 м3/год, електроенергії – 210 кВт/год. У ціновому еквіваленті річна економія складе близько 30 млн. грн.

Загалом у 2014 році холдинг OSTCHEM інвестує у розвиток Черкаського ПАТ «АЗОТ» 184 млн. грн., з яких на капітальні ремонти буде витрачено близько 138,5 млн. грн., на модернізацію виробництва – 34 млн. грн., на реалізацію інвестиційних програм – 8 млн. грн.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку