<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

14.05.2014

Аграрії області активно застосовують добрива Черкаського «Азоту»

Більшу частину виробленої продукції ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM постачає нині на внутрішній ринок. Користуються близькістю до потужного виробника міндобрив і черкаські аграрії, які активно закуповували їх для цьогорічної посівної.

– Ми купуємо добрива лише на Черкаському «Азоті». На сезон нам потрібно близько 400 тонн селітри, 200 тонн КАСу, 120-­150 тонн безводного аміаку і до 50 тонн карбаміду, – розповідає головний агроном СТОВ «Зоря» с. Руська Поляна Микола Сарапін. – Безводним аміаком підживлювали цього року кукурудзу, аміачною селітрою – озимі та ярі зернові, КАС вносили під озиму пшеницю та ріпак.

Третій рік використовує черкаський КАС СФГ «Дружба» (с.Павлівка, Тальнівський р-­н).

– Завдяки наявності в карбамідо-­аміачній суміші різних форм азоту, забезпечується живлення рослин цим елементом протягом тривалого часу після внесення добрив, – зазначив директор СФГ «Дружба» Сергій Тульчинський. – До того ж, внесення КАС добре поєднувати в одній суміші з пестицидами, що дозволяє скоротити кількість операцій з догляду за посівами.

Аграрії дуже задоволені КАСом, адже ці добрива більш рівномірно вносяться, краще засвоюються рослинами і не потребують великої кількості вологи для розчинення. Наразі це актуально для Черкащини, оскільки кількість опадів зменшується.

З поширенням сучасної техніки попит на КАС зростає

СТОВ «Зоря» розташоване зовсім поряд біля ПАТ «АЗОТ», тому пов’язані товариства не лише економічно, а й спільним доброчинним проектом – підтримують обласний фонд «Милосердя та здоров’я». 

– Ми вже багато років надаємо через фонд продукти для дітей­-інвалідів, сиріт. Також підтримуємо соціальну сферу свого села, – розповідає директор СТОВ «Зоря» Іван Дарієнко. –  Я знаю, що і «Азот» багато робить для розвитку соціальної інфраструктури міста і вважаю, що саме за такими соціально відповідальними підприємствами майбутнє. Хоча сільгоспвиробникам нині живеться нелегко: ростуть ціни на пальне, запчастини, засоби захисту. Очевидно, є свої труднощі і в хіміків, оскільки здорожчання газу тягне за собою підвищення ціни на їхню продукцію. Хотілося б, щоб держава підтримувала вітчизняних виробників і в промисловості, і в сільському господарстві. 

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку