<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

08.05.2014

НА ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM пройшов тижневик охорони праці

Протяжний звук сирени, загони спецпідрозділів у повній бойовій готовності, машина «швидкої допомоги»… на ПАТ «АЗОТ» проходять чергові планові навчання. Цього разу – в котельному цеху підприємства, де потрібно було ліквідувати наслідки умовного вибуху газу.

За легендою, аварія сталася внаслідок розгерметизації трубопроводу природного газу на вході в газо­розподільчий пункт (ГРП) корпусу 1820/1 з викидом природного газу, що спричинило вибух, наслідками якого стало пошкодження устаткування і травмування людей. Враховуючи напрямок вітру та можливу зону ураження з корпусів 1820, 1821 та частини території цеху М­-6 було евакуйовано людей.


Відділення воєнізованого газорятувального загону (ВГРЗ) організувало обстеження загазованої території навколо ГРП на наявність потерпілих та вибухонебезпечних речовин, після цього – обстежило територію цеху, встановило чергові пости, виконало газонебезпечні роботи. Рятувальники надали допомогу «потерпілим», в тому числі й за допомогою нового евакуатора, який дає можливість швидко та безпечно спустити людину з висоти. Першу допомогу «врятованим» надала бригада «швидкої допомоги».

Разом з ВГРЗ на місці аварії працювали пожежники двох відділень ДПРЧ-­18. Вони встановили пожежні машини на гідранти й розгорнули магіст­ральні лінії, перебуваючи у повній готовності на випадок пожежі.


Увесь процес «ліквідації» аварії проходив під безпосереднім керівництвом спеціально створеного штабу, до якого увійшли керівники задіяних у навчаннях структурних підрозділів. Очолив штаб зас­тупник Голови Правління ПАТ «АЗОТ», Технічний директор Віктор Олійниченко.


Планова навчальна тривога в котельному цеху проходила 24 квітня в рамках проведення на підприємстві тижня охорони праці, приуроченого до Все­світнього дня охорони праці, що відзначається 28 квітня. Під час тижневика було проведено цілий ряд інших заходів: перевірка стану охорони праці у цеху М­-9, проведення лекцій у цехах А­-3, А-­5 та УКР, перевірка дотримання правил безпеки при зберіганні та використанні хімічних речовин у підрозділах товариства тощо.

Крім того, було проведено обласні змагання між оперативними відділеннями ВГРЗ на предмет готовності виконання задач за призначенням. Як розповіла начальник відділу охорони праці підприємства Юлія Куклєва, відділення №2, що перемогло у змаганні, було відзначено під час підведення підсумків тижня охорони праці та нагороджено почесною грамотою.

Також визначено переможців огляду-конкурсу на кращу організацію роботи з охорони праці та пожежної безпеки у підрозділах товариства. За І квартал 2014 року перше місце серед основних цехів отримав цех І-­1, серед допоміжних – цех централізованого ремонту, друге місце присвоєно цехам ОПСВ та ВПіПК, третє – цехам К­-3, М­-7, котельному цеху та цеху електропостачання.

Результати проведення тижневика та всіх заходів з охорони праці й навколишнього середо­вища у І кварталі 2014 року, було підбито на підсумковій нараді, що пройшла 7 травня.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку