<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

12.03.2014

ПАТ «АЗОТ» допомагає підшефним школам вирішувати складні питання

Ще один подарунок – великий плазмовий телевізор від ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM отримала нещодавно підшефна школа №20. Його «наколядували» для свого навчального закладу вихованці вокального ансамблю «Зозуленька», які завітали до виробничників 15 січня з новорічними вітаннями та щедруваннями.

Дитяча безпосередність, щирість та майстерність, з якою юні артисти щедрували та виконували обрядові новорічні пісні, не змогли нікого залишити байдужим. Тож Голова Правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров, дякуючи дітям за виступ, пообіцяв подарувати їм телевізор.  Адміністрація школи разом з учасниками колективу вирішили розмістити подарунок у кабінеті англійської мови, де він буде використовуватися в навчальному процесі.

Костянтин Саленко та Дмитро Артюхов передають телевізор директору школи

Спеціалізована школа гуманітарно-­естетичного профілю №20 – єдина в місті Черкаси. Тут працюють близько 18-­ти дитячих творчих колективів: вокальних, хореографічних, інструментальних. Серед них вокальні ансамблі «Беліссімо» та «Зозуленька», ансамбль баяністів, домристів, сопілкарів, театральна студія, арт-­студія та багато інших. Таке творче розмаїття вимагає значних кош­тів на інструменти, костюми, оплату участі у різноманітних конкурсах та фестивалях. Тож школа №20 – одна з перших почала отримувати допомогу від ПАТ «АЗОТ» навіть до підписання шефської угоди.

З допомогою «Азоту» оркестр народних інструментів школи отримав можливість взяти участь у VI виставці­-фестивалі «Обдаровані діти України» та виборов першу премію, а учениця 11 класу Надія Сущова отримала першу премію за свої малюнки, виконані в стилі «графіка».

Надія Сущова зі своїми роботами

– Оркестру народних інструментів «Азот» подарував металофон, театральній студії – магнітофон, придбали для школи сучасний телевізор, принтер і ноутбук, – розповідає директор школи №20 Людмила Кіта. – У позаминулому році нам потрібно було обладнати ще один клас для першокласників, бо до нас прийшло багато діток і замість традиційних двох класів ми набрали три. Вдалось придбати старенькі парти, дерев’яну частину яких потрібно було обновити. З таким питанням ми звернулися до почесного президента ПАТ «АЗОТ» Валентини Борисівни Жуковської і воно також було вирішене.

Після того, як торік у травні було підписано шефську угоду між підприємством і школою, нею опікується куратор – начальник цеху з виробництва карбаміду М-­2 Дмитро Артюхов та цехи К-­5, М-­2 і автотранспортний цех. Як і у всіх підшефних школах, у школі №20 влітку були зроблені найнеобхідніші ремонти. Зокрема, було відремонтовано стелю в фойє, приймальній та кабінеті директора, замінено панелі у спортзалі, закуплено 20 ліжечок для першачків, кабінки в туалети, умивальники тощо.

Допомагають шефи і в організації різних поїздок та творчих проектів. У листопаді учні 8–11 класів побували на екскурсії в Києві. Відвідали НСК «Олімпійський» та художній музей. Торік шефи допомогли школі прийняти по обміну учнів із Львівської школи №20. 

Як зізнається Людмила Богданівна, вона вже і не уявляє, що б школа робила без шефів, до яких можна звернутися з будь­-якого питання. Особливо ж коли потрібна «швидка» допомога. Так шефи прийшли на допомогу, коли в школі забився злив і вода через стики пішла в класи. Труби не лише почистили, а й частково замінили на нові. А днями потік бойлер і діти залишилися без гарячої води. Саме в цей час у школі були директор департаменту з соціальних питань ПАТ «АЗОТ» Костянтин Саленко та куратор школи Дмитро Артюхов, які змогли відразу оцінити масштаби робіт. Того ж дня азотівські зварювальники усунули несправності.

Такі ж стосунки ПАТ «АЗОТ» підтримує і з іншими підшефними школами. Так у школі №13 (куратор – директор департаменту з якості Іван Сухарьков) нині триває ремонт у корпусі, в якому раніше розташовувався навчально­-виробничий комбінат. Років 7 приміщення пустувало, а після того як на громадських слуханнях було вирішено передати його на баланс школи і міська влада погодила це рішення, тут навчаються перші класи. Нині працівники «Азоту» продовжують ремонт, облаштовуючи спальню для дітей та зал для занять танцювального колективу.

У школі №4 нещодавно було виконано ремонт електрообладнання, а на засіданні ради школи, в якому традиційно брав участь і куратор від ПАТ «АЗОТ», заступник начальника ПКВ підприємства Володимир Ярополов, було вирішено створити в школі ще один комп’ютерний клас, оскільки 9-­ти стареньких комп’ютерів, які є зараз, катастрофічно не вистачає для навчання.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку