<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

24.02.2014

Виробничники «Азоту» обговорюють новий Колдоговір­-2014

У структурних підрозділах ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM проходять збори, учасники яких спільно з адміністрацією та профкомом підприємства підбивають підсумки виконання Колективного договору за 2013 рік та обговорюють пропозиції до проекту Колдоговору-­2014. Станом на 21 лютого збори вже пройшли в УКР, ЦЗ, ЦЕП, М­-9, АТЦ, РМЦ, ЦЦР, КЦ та ін.

На збори виробництва капролактаму за участі Голови Правління ПАТ «АЗОТ» Віталія Склярова прийшло більше 90 працівників. Як розповіла голова цехкому К-­9 Наталія Єрмолаєва, на виробництві було проведено низку заходів, спрямованих на підвищення безпеки праці азотівців і зниження рівня захворюваності. З осені 2013 року колектив виробництва, як і інші структурні підрозділи товариства, отримує бутильовану питну воду. До адміністрації «Азоту» працівники звернулися з проханням вирішити питання централізованої доставки води, а також збільшити об’єми її постачання в літній період.

– Протягом минулого року нашим працівникам надавалися пільги та компенсаційні виплати, передбачені Колдоговором. Наприклад, з фонду Голови Правління було виділено 125 тис. грн. матеріальної допомоги для 77 виробничників, що у 2,5 рази більше, ніж у 2012-­му, – зазначила Наталія Леонідівна. – За рахунок профбюджету в санаторіях України оздоровилося 22 особи, на морі в пансіонаті «Полімер» – 92 особи, серед яких 35 дітей.

Пільгові умови кредитування працівників підприємства КБ «Надра»; організація безкоштовного проходження жінками мамографії; введення додаткової одиниці лікаря-­стоматолога в штатний розпис МСЧ; надання працівникам додаткової 3-­денної оплачуваної відпустки на весілля або в разі поховання рідних – ці та інші порушувані питання розгляне паритетна комісія.


Як зазначив Віталій Скляров, чимало коштів цьогоріч буде спрямовано на виконання соціальних проектів. 4,5 млн. грн. інвестують на капітальний ремонт і реконструкцію їдальні №4 виробництва капролактаму. Минулого року було замінено покрівлю, розпочато фасадні роботи, які продов­жаться з настанням весни. Також тут повністю замінять обладнання для приготування їжі, каналізаційну, вентиляційну системи, кондиціонування тощо. Паралельно тривають ремонтні роботи в чоловічих побутівках корпусу №3001.

Про те, що велика увага приділятиметься цього року ремонту побутівок говорилося і на зборах, що проходили в цеху М-­9.

– Люди повинні мати належні побутові умови і з гарним настроєм іти додому чи на робоче місце, – наголосив Віталій Скляров. – Зараз ми об’їжджаємо цехи, почали з тих, в яких ситуація найгірша і будемо визначатися, де робити ремонти в першу чергу. Перевагу надаватимемо великим приміщенням, в яких перевдягаються по 100-­150 осіб. Зрозуміло, що на все не вистачає ні коштів, ні робочих рук, тому ми будемо збільшувати штат РБЦ, створювати ремонтні бригади при цехах.


Як зазначив начальник цеху М­-9 Іван Мартем’янов, у них така бригада з трьох осіб  вже створена. Нині вона почала роботу в побутівці корпусу 681а. У планах – ремонт ЦПУ і побутівки в корпусі 365а, де готується магнезіальна витяжка.

Поскаржилися виробничники і на відсутність цехового терапевта через що ускладнюється проходження медогляду.

– Це питання також вирішуватиметься. Лікарів повинно бути троє і один з них повинен окремо приймати хворих, щоб вони не контактували з тими людьми, які проходять медогляд, – висловив свою думку голова профкому підприємства Василь Іванов.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку