<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

21.02.2014

Цеху розподілу повітря К-­3 виповнилося 35 років

20 лютого 1979 року було підписано наказ про створення на Черкаському «Азоті» цеху розподілу повітря. Нині К­-3 – один із найстаріших підрозділів у виробництві капролактаму. Вже 35 років цех випускає продукцію (газоподібний та рідкий азот, рідкий кисень), яка користується попитом не лише на підприємстві, а й в медичних та косметичних закладах міста.

Цех має свій літопис. У ньому перший начальник К-­3 Юрій Олександрович Нікітенко датував основні віхи становлення структурного підрозділу. Кожна дата тут визначна й спов­нена спогадами. Наприклад, «20.02.1979 – наказ про створення цеху; 20.12.1979 – проб­ний пуск; 19.05.1981 – є перший кисень; 30.03.1984 – пуск другого блоку; 15.05.1985 – пуск блоку КА­-5…». Петро Федоришин – другий начальник цеху. К­-3 став для нього першим робочим місцем у серпні 1985 року після закінчення Одеського інституту холодильної промисловості (зараз – Одеська державна академія холоду). Через чотири роки він очолив цех. З цієї нагоди у грудні 2014-­го Петро Юхимович відзначатиме 25­-річний ювілей. Своїм основним надбанням керівник вважає стабільний колектив, який може впоратися з будь­-якими завданнями.

Начальник цеху К-3 Петро Юхимович Федоришин

– Сьогодні наш цех – це складний комплекс, який утворюють декілька технологічно взаємопов’язаних між собою відділень. Без продуктів розділення повітря робота «Азоту» неможлива. Зупинка трьох блоків розподілу спровокує виробничу затримку на всьому підприємстві, – пояснює начальник цеху К-­3 Петро Федоришин. – Основне наше завдання – забезпечити виробничі цехи газоподібним азотом. На практиці його зас­тосовують по-­різному – для продувки апаратів і трубопроводів під час капітальних ремонтів, для створення інертних середовищ, для пожежної безпеки тощо.

Наприкінці 2013 року було капітально відремонтовано установку КА­-5, яка виробляє газоподібний кисень і азот. Проведені заходи дозволять їй пропрацювати ще чотири роки. Минулого року було відремонтовано й цехову лабораторію, зокрема тут замінили обладнання. Крім того, в основному корпусі цеху відремонтували дах. Застосування сучасного покрівельного матеріалу (ПВХ-­мембрана) дозволило уникнути виходу з ладу електрообладнання структурного підрозділу через можливе протікання стелі.

Зліва направо: майстер зміни В.А.Круцило, електромонтер О.В.Колесник, заступник 
начальника цеху В.В.Молчанов, апаратник Л.П.Скорик, начальник цеху П.Ю.Федоришин,
інженер­технолог А.М.Замостян, апаратник А.А.Положаєв

Серед планів на 2014 рік – заміна повітряного компресора у відділенні компримування та осушування повітря КВПіА (к.365). За словами Петра Юхимовича, термін окупності нової машини становить лише 7 місяців за рахунок економії електроенергії та суттєвого зменшення обсягів споживання оборотної води. Також цех має мрію на перспективу – будівництво нового блока розподілу повітря, де запрацює сучасна установка. Відремонтована торік КА­-5 працює вже 28 років, тому потребує заміни. Зараз тривають перемовини з виробниками необхідного обладнання.

Вітаємо з ювілеєм колектив цеху, який пише нову сторінку його історії, та щиро шануємо ветеранів праці, які стояли у витоків становлення цеху.

Колектив цеху з розподілу повітря К­-3 нараховує 91 особу. У своїх працівниках Петро Федоришин цінує професіоналізм у поєднанні з порядністю, щирістю та чесністю. До «золотого фонду» структурного підрозділу входять: І.М.Іванцов, В.Ф.Скорик, А.А.Положаєв, Л.П.Юрченко, О.В.Колесник. Вони починали працювати в цеху практично з перших днів його існування. Трохи пізніше до них приєдналися: Т.Ф.Марченко, Л.П.Скорик, Г.О.Літус, П.М.Кашнер, В.В.Косенко.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку