<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

23.09.2013

СОЮЗ ХІМІКІВ УКРАЇНИ, ФЕДЕРАЦІЯ РОБОТОДАВЦІВ УКРАЇНИ, ХОЛДИНГ OSTCHEM ІНІЦІЮЮТЬ РЕФОРМУВАТИ СИСТЕМУ БЕЗПЕКИ ПРОМИСЛОВОГО ВИРОБНИЦТВА І ОХОРОНИ ПРАЦІ

У четвер, 19 вересня 2013 року, на базі ПАТ "Рівнеазот" OSTCHEM відбулося засідання Союзу хіміків України, присвячене питанню підвищення рівня промислової безпеки та охорони праці у хімічній галузі України. Воно відбулося під головуванням Голови Федерації роботодавців України, Голови Ради Групи компаній Group DF Дмитра Фірташа.

Також у засіданні взяли участь голова Союзу хіміків України Олексій Голубов, генеральний директор холдингу OSTCHEM (до холдингу входять чотири найбільших хімічних підприємства України – «Рівнеазот", "Черкаський Азот", "Концерн Стирол", "Сєвєродонецьке об’єднання Азот) Олександр Халін, голова Рівненської ОДА Василь Берташ, перший заступник Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України Віктор Шайтан, керівники науково-дослідних інститутів та організацій, організації профспілок працівників хімічної галузі тощо.

Пропонується реформувати систему безпеки промислового виробництва і охорони праці.

"Промислова безпека для всіх українських підприємств – це питання номер один. Ми повинні переглянути всі нормативи безпеки", – заявив Дмитро Фірташ, Голова Федерації роботодавців України, Голова Ради Групи компаній Group DF на засіданні.

За його словами, середній вік українських підприємств становить близько 50 років, а підприємств хімічної галузі – 60 років. Тому потрібно приділяти безпеці істотно більше уваги і переглядати нормативи бази раз на 5-10 років.

"Нормативи промислової безпеки застаріли. Наприклад, процедура контролю за технічним станом трубопроводів на хімічних підприємств визначає інструкція, випущена в 1969 році. І за всі ці роки вона жодного разу не переглядалася", – підкреслив Дмитро Фірташ. «Аналогічна ситуація в металургії, енергетиці та інших галузях» – зауважив Голова ФРУ.

Голова Федерації роботодавців України звернувся до присутніх на нараді представників науково - дослідних інститутів, співробітників підприємств хімічних підприємств почати підготовку пропозицій щодо змін нормативів безпеки.

"Я обговорював це питання з Прем'єр-міністром України. Він сказав, що чекає пропозицій і готовий організувати роботу в рамках державної комісії з перегляду нормативів безпеки", – сказав Дмитро Фірташ.

Зібрані в обговоренні пропозиції збираються передати Уряду.

Говорячи про модернізацію азотних підприємств OSTCHEM (холдинг об’єднує активи азотної хімії Group DF), Дмитро Фірташ, як Голова Ради Групи компаній Group DF сказав, що з 2010 року в модернізацію чотирьох азотних підприємств OSTCHEM було вкладено 3,2 мільярда гривень. 30-40% з цих – кошти, вкладені в промислову безпеку ". Дмитро Фірташ повідомив, що в 2013 році в підприємства OSTCHEM буде вкладено 1,5 млрд. грн.

Возврат к списку