<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

09.09.2013

Працівники «Азоту» взяли участь у суботнику та відкрили ще один майданчик

Більше 300 осіб взяли участь в організованому в районі Дніпровський суботнику 7 вересня. Разом з місцевими жителями та працівниками комунальних служб, допомагали наводити лад у районі й працівники Черкаського ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM. Крім того, підприємство надало інвентар і потрібну техніку.







Рішення провести в районі суботник було прийняте під час громадських слухань, які пройшли 29 серпня в школі №13. З допомогою анкетування було визначено найактуальніші на думку жителів району проблеми. Серед них – відсутність урн для сміття та величезні зарослі амброзії, що в буквальному сенсі не давали «дніпровцям» дихати. Тож, під час суботнику було скошено практично всю амброзію, проріджено чагарники, прибрано сміття, яке накопичувалося роками, та встановлено 200 новеньких стаціонарних урн.

Завзято розчищав чагарники мешканець багатоповерхівки по вулиці Ватутіна, 174 63-річний Юрій Миколайович Сорока. Каже, що про суботник почув від дружини, озброївся інвентарем і пішов працювати.



– Я роблю це в першу чергу для комфорту та безпеки дітей, – пояснив свою активну позицію Юрій Миколайович. – Зі мною живе внучок, цього року він пішов до першого класу в школу №13. Хочеться, щоб дитина ходила цивілізованою прибраною територією, а ми не боялися, що на неї впаде аварійне дерево чи ще якась біда станеться. Я живу тут з 2000 року і не пам’ятаю, щоб біля наших будинків проводилося таке масштабне прибирання.

Фінішував суботник відкриттям у дворах житлових будинків по вулиці Ватутіна, 235 ще одного майданчика. Тепер в мікрорайоні, який не мав жодного місця, обладнаного для дітей, є одразу два сучасні та безпечні ігрові майданчики.









– Не вірте, що маленькі справи не мають значення, – сказала почесний президент ПАТ «АЗОТ» Валентина Жуковська, відкриваючи майданчик. – Саме завдяки таким справам, наше життя стає кращим. Суботник у Дніпровському районі – це ефективний приклад самоорганізації населення, об’єднання зусиль мешканців, громадськості, бізнесу, влади. Ми закликаємо людей проявити такі ж ініціативи й у інших мікрорайонах.

Як зазначив директор школи №13 Валерій Добровольський, на Україні є така традиція, коли добрі сусіди допомагають один одному. Для школи №13 та Дніпровського району таким сусідом є ПАТ «АЗОТ», що знаходиться через поле. І жителі району дуже вдячні йому за допомогу.

Окрасою свята в районі Дніпровський стали виступи дитячих колективів підшефних «Азоту» шкіл №№13, 18 та 20, після якого і маленькі артисти, і глядачі змогли поласувати смачною випічкою та чаєм.

Возврат к списку