<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

21.08.2013

У цеху М-2 з виробітку карбаміду триває плановий капітальний ремонт

Модернізація та ремонт обладнання в цеху М-2 Черкаського ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM триватимуть три тижні. За цей час необхідно виконати значний обсяг робіт, тож ремонтники нині трудяться не покладаючи рук.

– Серед найбільш масштабних завдань цьогорічного капремонту – заміна стрипера, ремонт скрубера та градирень. Також маємо технічні рішення, які тепер зможемо реалізувати.
Впровадження запланованого комплексу заходів забезпечить ефективну роботу обладнання, – зазначає начальник цеху М-2 Дмитро Артюхов. – Автором ідей став як колектив нашого цеху, так і виробничий та технічний відділи, відділ головного механіка. Всі пропозиції треба було опрацювати, вдосконалити й затвердити.


Підрядники проводять демонтаж стрипера

Колектив цеху бере активну участь у ремонтних роботах. Крім того, до всіх процесів залучили не лише групу допоміжних цехів підприємства (УКР, КВПіА, ЦЗП, ЦЦР та ін.), але й підрядні організації. Зараз триває заміна стрипера – одного з найважливіших апаратів у вузлі синтезу. Новий агрегат мінімізує ризики позапланових зупинок та забезпечить надійну роботу цеху. Виконує цю місію одеська будівельна компанія «Професіонал».

– Це не перший апарат, який мені доводиться встановлювати. На монтажі подібного обладнання працюю років 30, – говорить начальник дільниці «Професіоналу» Микола Щербаков. – Протягом трьох тижнів мої «бійці» займатимуться демонтажем старого та облаштуванням нового стрипера.

 
М.І.Щербаков біля стрипера, що невдовзі буде встановлено

Паралельно продовжується комплексний ремонт на двох градирнях цеху.
У кожній секції працівники управління з капітального ремонту замінять дифузори. Виготовленням і фарбуванням конструкцій, як зазначив бригадир УКР Олексій Підлісний, теж займався їхній підрозділ. До речі, одну градирню модернізують. Працівники черкаської підрядної організації «Теплосервіс-2000» нині демонтують старе устаткування.

– Ми поміняємо форсунки, насадки, зрошувачі, краплевловлювачі. Залишимо тільки вентилятор. Завершиться ремонт встановленням обшивки на споруді, – розповідає заступник начальника цеху М-2 Дмитро Толмачов. – Реконструкція внутрішнього механізму градирні сприятиме швидкому зниженню температури оборотної води до регламентних норм, що дозволить цеху стабільно працювати в теплий період року.


«Польова» нарада майстрів «Теплосервісу-2000»

Крім стрипера, в М-2 капітально відремонтують ще один апарат високого тиску – скрубер, а також замінять апарати компресії Е102 та К104/2. В теплообміннику Е-721 встановлять нові пучки труб, що дозволить продовжити термін його експлуатації. До того ж, підрядники почистять теплообмінне обладнання. Додаткового ефекту очікують і від фільтра оборотної води. Старший майстер УКР Володимир Петраш констатував, що монтаж установки виконано на 90%. Тепер залишилося «прив’язати» його до теплообмінника.

– Ремонт ще триває, однак його ключових учасників відзначити можу, – говорить Дмитро Артюхов. – Добре свої обов’язки виконує старший майстер цеху Костянтин Леонідович Перехрест. Він курує проведення основних робіт – ремонт апаратів високого тиску, зокрема стрипера, всього обладнання на етажерках синтезу, десорбції та дистиляції. Також належне треба віддати працівникам лабораторії корозії, з якою ми дуже плідно співпрацюємо. Саме вони діагностують апарати, дають рекомендації стосовно технології ремонту. Суттєво допомагає нам і відділ головного механіка, який очолює Олексій Валерійович Буров.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку