<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

05.08.2013

Вихованці Центру дитячої творчості відпочивають корисно та змістовно

Цікаві екскурсії, поїздки, походи в кіно та зоопарк – така програма цьогорічного «Літнього драйву», яка організовується для вихованців Центру дитячої творчості ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM. Завдяки їй діти з малозабезпечених та багатодітних сімей змогли побачити та почути багато нового, цікавого та корисного для себе.





– Подібні заходи ми проводимо щороку, але цього літа вперше їздили на досить віддалені екскурсії – в Чигирин та Корсунь-Шевченківський, – розповідає директор Центру дитячої творчості Людмила Дивнич. – Задіяні були всі вихованці центру. Щоб в поїздках дітям було цікавіше та комфортніше, ми їх розділяли на дві групи за віком. Екскурсоводи це також враховували: для маленьких акцент робили на казках, легендах тощо, коли ж приїздили доросліші – більше додавали історичного фактажу.

– Я була дуже вражена, побачивши гетьманську столицю де жив сам Богдан Хмельницький, – з захватом розповідає 15-річна Вікторія. – Уроки історії в школі – це одне, а побачити все на власні очі, доторкнутися до древніх стін, пройти по землі, якою колись ходив великий гетьман – це зовсім інші враження. Я відчула гордість, що все це – наша Черкащина! Крім того, ми дізналися багато нового. Наприклад, що Богдан Хмельницький був досить високим на зріст – про це свідчать розміри його шаблі, що він був похований в Ільїнській церкві в Суботові, але де насправді нині його прах ніхто не знає, що біля церкви є потаємні підземні ходи, де можуть зберігатися козацькі скарби…

Не менш цікавою та пізнавальною була екскурсія і до Корсунь-Шевченківського державного історико-культурного заповідника. Хлопчаків неймовірно вразила виставка військової техніки часів Великої Вітчизняної війни. «В «танках онлайн» такого не побачиш», – зізнавалися любителі популярної комп’ютерної гри. До сліз зворушила дітей і розповідь екскурсовода про воєнні часи побудована так, що ті страшні події подавалися з погляду дітей, які їх пережили. За словами Людмили Дивнич, під час екскурсії стояла незвична для такої енергійної аудиторії тиша, а в широко відкритих дитячих очах – цікавість, хвилювання та співчуття.

До Корсуня і назад азотівський автобус супроводжував патруль міліції. Це нова норма, введена після численних аварій на українських дорогах. Тож діти з захватом спостерігали як автомобілі ДАІ, які виїхали з ними з Черкас, змінили смілянські колеги, а потім – городищенські. Всю дорогу для автобуса з дітьми було «зелене світло», а водії, які замешкались і не дали вчасно дорогу, попереджалися сиреною. Зав-дяки такому супроводу, який вразив як дітей, так і бувалого водія, доїхати до Корсуня вдалося трохи більше як за годину.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ»

Возврат к списку