<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

11.07.2013

На виробництві аміачної селітри на капітальний ремонт зупинено агрегат №2

Паралельно із  проведенням  капітального ремонту агрегату №2 аміаку цеху А-3  на  виробництві аміачної селітри цеху М-9 також  здійснюється капітальний ремонт другого агрегату.


На ремонті агрегату №2 цеху М-9

- Обидва виробництва технологічно пов’язані і доцільність одночасної зупинки цих агрегатів очевидна, - пояснює начальник цеху М-9 Іван Марте’мянов. – У такий спосіб ми проводили ремонт і перших агрегатів на виробництві аміаку і аміачної селітри. Зараз перший агрегат нашого цеху уже виробляє добриво, а на другому ми виконуємо аналогічні роботи, що й на першому. Тут також почистимо теплообмінні апарати, замінимо внутрішні улаштування апаратів ВТН, повністю замінимо парові змійовики на випарних апаратах.

За словами Івана Мартем’янова, ремонтні роботи виконують спеціалісти як безпосередньо на виробничому майданчику цеху, так і на базах ремонтних служб. Зокрема, на базі ЦЕРЦ зараз ремонтують вентилятор. Ремонтники із управління капітальних ремонтів (УКР) займаються монтажем перемички між трубопроводами подачі азотної кислоти на агрегати №№1,2. Впровадження цього заходу забезпечить ефективність роботи цеху, оскільки від тепер у випадку поломки однієї з ліній, подача слабкої азотної кислоти переключатиметься на інший трубопровід і не потрібно буде зупиняти агрегат, щоб усунути поломку, як це робилося раніше. – Бо кожна із таких зупинок тягне за собою недовиробіток готової продукції, - констатує Іван Мартем’янов.

Запустити в роботу агрегат №2 виробництва аміачної селітри і одержати першу продукцію тут планують 23 липня.

Возврат к списку