<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

02.04.2013

Цех з виробництва карбаміду М-6 відзначив 25-річчя

Майже 7 мільйонів тонн продукції вироблено в цеху М-6 за 25 років, які минули з часу його пуску. 31 березня 1988 року тут було отримано першу продукцію, зразки якої зберігаються у «цеховому музеї історії» й донині.


Начальник цеху М-6 Ярослав Григорович Чорненко

– Ця історична як для цеху, так і всього підприємства подія трапилася о шостій годині ранку в останній березневий день, – розповідає начальник цеху Ярослав Чорненко. – Звичайно, начальники змін, які тоді напрацьовували перші тонни карбаміду, зараз перебувають на заслуженому відпочинку, проте в колективі продовжують нести трудову вахту ветерани праці, які були очевидцями пускових процесів. Значна роль в одержанні першої продукції належала тодішньому технологу цеху Володимиру Миколайовичу Чемерицькому, який разом з фахівцями Новомосковського «Оргхіму» розробив усю пускову документацію і забезпечив якісне введення агрегатів у робочий режим. Належне слід віддати всім цеховим службам, які вболівали і продовжують вболівати за високу надійність обладнання і ритмічність у роботі.


Після масштабної реконструкції діє розподільча система управління

Основне призначення цеху М-6 – випуск сухого гранульованого карбаміду з вмістом азоту 46,4 відсотка. Першочергова проектна потужність – 1000 тонн продукції на добу. Але час не стоїть на місці, він диктує нові вимоги і на сьогодні колектив цеху, завдяки досить масштабній поетапній реконструкції, яка проходила з 2007 по 2010 роки, спроможний виробляти 1530-1540 тонн продукції на добу. Процес впровадження комплексу заходів ще триває. Нині компресор К-105 перебуває в пусконалагоджувальному режимі. І колектив має надію, що незабаром увесь цеховий механізм запрацює злагоджено й на повну потужність.


Будівельний майданчик цеху М-6. Друга половина 80-х років

Поруч з основним виробництвом 10 років поспіль працює установка з випуску двоокису вуглецю, потужність якої сягає 24 тисячі тонн кислоти на рік. Її введення вирішило досить важливе питання екологічного аспекту, значно зменшивши викиди вуглекислого газу в атмосферу.

Возврат к списку