<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

25.01.2013

Медико-санітарна частина отримала нове обладнання

Більш як на 300 тисяч гривень закупило торік ПАТ «АЗОТ» медичного обладнання для своєї медико-санітарної частини. Нині його встановлюють та налагоджують. Розпочато торік і капітальні ремонти кількох кабінетів МСЧ.


Новенький аудіометр виявляє найменші вади слуху


Вимірювання об’єму повітря при диханні людини за допомогою спірографа

Як розповів головний лікар МСЧ ПАТ «АЗОТ» Віктор Яловий, обладнання в 2012 році було закуплено більше ніж у попередні роки. До того ж воно технічно більш високого класу. Зокрема, для вимірювання об’єму повітря при диханні людини було придбано спірограф виробництва відомої німецької фірми «MasterScreen» (на фото). На сьогодні це один із найсучасніших та найточніших апаратів.
– Завдяки тому, що придбано новий дентальний рентгенапарат та коагулятор, значно покращиться надання стоматологічної допомоги працівникам підприємства, – зазначив Віктор Григорович. – Дуже важливим придбанням для нас є спірограф та аудіометр, що дозволять виявляти патологічні зміни ще на стадії їх доклінічних проявів, а це дуже важливо для своєчасного лікування та достовірності допуску до роботи у разі медогляду.

Для гінекологічного кабінету придбане нове крісло та кольпоскоп – високочутливий оптичний прилад виробництва Черкаського НВО «Фотоприлад», який вважається одним із найкращих виробників подібної апаратури.


Дентальний рентгенапарат

Роботу лаборантів тепер полегшуватиме автоматичний гематологічний аналізатор. Апарат може зробити загальний цитоаналіз крові за 2-3 хвилини, що особливо важливо у разі надання пацієнтові невідкладної медичної допомоги.

Але в медико-санітарній частині оновлюється не лише апаратура, а й приміщення: торік було зроблено косметичні ремонти, нині триває капітальний ремонт гінекологічного та хірургічного кабінетів, оскільки в них має бути ідеальна чистота і стерильність. На черзі – інші кабінети МСЧ.

Наталія Бакалова, фото автора

Возврат к списку