<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

03.07.2012

«Азотівці» мають побачити конкретні результати виконання соціальної угоди з містом» – В. Жуковська

Почесний Президент ПАТ «АЗОТ» Валентина Жуковська контролюватиме використання коштів від соціальної угоди між підприємством та Черкасами. Адже ПАТ «АЗОТ» свої зобов’язання чітко виконує, тепер справа за владою, щоб отримані від підприємства кошти були використані на благо городян і в першу чергу – працівників «Азоту».



Черкасців уже давно хвилює незадовільний стан міських доріг – понад дві третини городян визначають це як найбільшу проблему Черкас
. Не задовольняє людей і робота громадського транспорту, а особливо – тролейбусів. Черкаський «Азот» перерахував до бюджету розвитку міста 83 млн. гривень на вирішення цих проблем. Почесний Президент «Азоту» Валентина Жуковська контролюватиме, щоб за ці кошти відремонтували дороги і покращили транспортне обслуговування працівників «Азоту» та соціально незахищених черкасців.

– Ми повинні чітко розуміти, що наші люди отримають з тих 83 мільйонів гривень, які місто одержало за викуп землі під виробничими потужностями «Азоту». Всі програми важливі, але гроші товариства мають піти на ті потреби, де ми чітко можемо побачити свою користь і результат, – зазначає Валентина Жуковська.

Гроші від підприємства надійшли до бюджету в найскрутніший для міста час, коли стояла гостра проблема ремонту аварійних ділянок міських автошляхів та потреба в оновленні тролейбусного парку. Свою частину зобов’язань «Азот» уже виконав, тепер – черга за містом.

Першим етапом виконання угоди має бути ремонт доріг. За кошти «Азоту» капітально відремонтують проспект Хіміків, ще 5,5 млн. гривень коштів «Азоту» має бути спрямовано на ремонт аварійних ділянок вулиць Героїв Сталінграду, Ватутіна, Героїв Дніпра, Рябоконя, Калініна, Гагаріна та інших. Закуплені за кошти «Азоту» 15 нових тролейбусів мають максимально врахувати потреби працівників підприємства в транспортному обслуговуванні й вирушити на маршрути лише тоді, коли аварійні ділянки доріг будуть відремонтовані. Такою є позиція Валентини Жуковської. Адже важливо, щоб проїзд у нових тролейбусах був комфортним і щоб вони прослужили довго.

4 липня відбулося розкриття пропозицій конкурсних торгів на реконструкцію проспекту Хіміків (від вул. Смілянської до вул. Першотравневої). Загалом взяти участь у тендері виявили бажання п’ять компаній. Як повідомив заступник директора департаменту економіки та розвитку Олександр Барабоха, наступний етап процедури – вивчення документів заявників щодо їх відповідності законодавству та умовам тендеру, і протягом 20-х днів Тендерний комітет має визначити компанію-підрядника. Передбачається, що проспект Хіміків покриватимуть щебенево-мастильним асфальтобетоном (ЩМА).

Також протягом літа повинні бути заасфальтовані всі квартальні та внутрішньо-дворові заїзди в ті будинки, де концентровано живуть працівники «Азоту».

Після визначення переможця тендеру, Валентина Жуковська планує зустрітися з підрядником і детально проговорити терміни виконання робіт і технології. Мета – щоб робота була виконана вчасно та якісно, і щоб дорогоцінний літній час не був згаяний даремно, а виплачені «Азотом» кошти дали черкасцям той результат, якого вони прагнуть – а саме, якісні дороги.

Тетяна Єщенко

Возврат к списку