<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

22.05.2012

ПАТ «АЗОТ» закупило обладнання для дитячої лікарні

Почесний Президент ПАТ «Азот» Валентина Жуковська вручила головному лікарю Черкаської обласної дитячої лікарні сертифікат на медичне обладнання на суму 7 млн. 899 тис. 464 гривень призначене для Центру реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи, що знаходиться в складі лікарні.



Як розповіла Валентина Жуковська під час прес-конференції 18 травня, для того щоб придбати тільки найкраще обладнання було проведено тендер, в якому взяли участь декілька фірм-постачальників. Частину обладнання буде поставлено вже до червня, решта – надійде за графіком.

– Це дуже важлива подія для Черкащини і не тільки, адже у цьому Центрі зможуть отримувати допомогу діти і з Черкаської, і з сусідніх областей, – зазначила Валентина Борисівна. – Головне завдання, яке ставило перед собою публічне акціонерне товариство «Азот» – дати можливість дітям з неврологічною патологією стати повноцінними членами нашого суспільства, не відчувати ніякої обмеженості й жити щасливо.

Як розповів головний дитячий невролог МОЗ України та директор Українського медичного центру реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи Володимир Мартинюк, в Україні близько 160 тис. дітей-інвалідів, і близько 100 тис. з них мають саме неврологічну патологію: дитячий церебральний параліч, розумова відсталість, епілепсія, прогресуючі захворювання нервової системи.

– Ці захворювання вилікувати неможливо, однак завдання будь-якої держави забезпечити можливість до соціальної адаптації таких дітей, – наголосив він. – Це лакмусовий папірець розвитку демократії в країні, і я дуже тішусь тим, що в нас це питання також вирішується.

Завдяки високому рівню обладнання, закупленого для черкаського Центру реабілітації дітей, він може стати найкращим в Україні. Зокрема, серед іншого буде придбано «локомат» – прилад швейцарського виробництва, що є найсучаснішою розробкою робототехніки і дає можливість поставити на ноги і дітей, і дорослих з порушеннями акту ходи та стояння. За словами Володимира Мартинюка, такого обладнання немає більше ніде в Україні, тому в Черкаси направлятимуться фахівці з усіх регіонів для навчання роботи з апаратом.

– Ми дуже вдячні керівництву «Азоту», – зазначив головний лікар Черкаської обласної дитячої лікарні Сергій Марков. – Адже мова йде не просто про якусь виділену суму, а про велику системну роботу з вивчення цього питання: підібране саме те обладнання, яке потрібно і лише найвищої якості (при цьому питання економії не стояло), будуть навчені спеціалісти. Зроблена велика справа, тож, низький уклін за неї та слова вдячності.

Редакція корпоративних ЗМІ Черкаського ПАТ «АЗОТ»


Возврат к списку