<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

21.05.2012

Черкаські школярі вчитимуть англійську та відпочиватимуть

З 4 червня розпочне свою роботу дитячий табір, що організовується за підтримки голови Наглядової ради Всеукраїнського благодійного фонду «Дитячий світ», Почесного Президента ПАТ «АЗОТ» Валентини Жуковської. Розташовуватиметься він на території дитячого парку в центрі Черкас протягом усього літа.



Учасниками табору можуть стати діти співробітників «Азоту», а також всі діти мешканців Черкас у віці від 6 до 17 років. Табір носить назву «Велика гра»  та присвячений 100-літтю Пласту – українського скаутського руху.

Родзинкою табору є можливість вивчення дітьми англійської мови на практиці, адже вони матимуть можливість спілкуватися з її носіями – українцями, які давно вже виїхали з України та живуть нині в Австралії, Великобританії.  Крім того, для дітей у таборі буде організовано безліч розваг, конкурсів, спортивних заходів.

– «Благодійний фонд» і раніше організовував такі табори, але значно менших масштабів, – розповідає Валентина Жуковська. – Це були табори в місцях відпочинку дітей у Криму чи Карпатах, тривалістю максимум 12-14 днів. Тепер же ми плануємо працювати безперервно усі три літні місяці. Це особливо важливо з огляду на те, що згідно з дослідженнями центру соціальних служб для молоді, влітку підліткові правопорушення зростають на 47%, бо діти не мають чим займатися й залишаються без догляду. А в таборі вони зможуть весело й корисно провести час, знайти нових друзів.

Допомагати фондові організувати дозвілля для дітей буде обласна організація Пласту. Учасники табору будуть займатися бойовим гопаком, плавати на човні, їздити верхи, грати в регбі, водне поло, стріляти з лука, пробувати себе в народних ремеслах (гончарстві, лозоплетінні тощо). Дітей навчатимуть як правильно реагувати в екстрених ситуаціях (пожежа, витік газу), як надавати першу медичну допомогу, виживати в лісі тощо. А ще діти вчитимуться правильно організовувати свій день, займатися самовихованням, самостійно приймати рішення.

Час перебування дитини в таборі не обмежений. Це може бути тиждень, а може – і всі три місяці. Працюватиме він без вихідних з 9-00 до 18-00. Перебування дітей у таборі – безкоштовне. Передбачене також дворазове харчування. Записати дитину можна за телефоном лінії соціальної допомоги Валентини Жуковської (0472) 590-140, яка почала діяти у Черкасах з 18 травня, а працівники ПАТ «АЗОТ» зможуть також звернутися з цим питанням до громадської приймальні Почесного Президента, що незабаром відкриється в приміщенні управління кадрів.

Наталія Бакалова

Возврат к списку