<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

10.05.2012

Почесний Президент«Азоту» вітала ветеранів

Масове святкування з концертом, солдатською кашею, танцями та задушевним спілкуванням пройшло на площі 700-річчя 9 травня. Організувала його для ветеранів Придніпровського району Черкас Почесний президент ПАТ «АЗОТ» Валентина Жуковська.



– Скільки живу, ще такого святкування не пам’ятаю. І пригостили нас гарно, і концерт чудовий, приємна атмосфера, можна поспілкуватися, – ділиться враженнями учасник війни Любов Сергіївна Казакова, яка разом із іншими ветеранами розташувалася за зручними столами під парасольками.



Захоплені загальною святковою атмосферою люди не могли всидіти на місці та пускалися в танець під фронтові пісні. Загалом, на свято завітали близько півтисячі черкаських ветеранів. Серед інших частувань: традиційна солдатська каша, яку приготували на польовій кухні Черкаської військової частини, та фронтові сто грамів.





А напередодні 9 травня Валентина Жуковська вітала ветеранів війни, які працювали на «Азоті», та привезла їм в подарунок продуктові набори. Отримали вони й традиційні вже грошові виплати від підприємства до Дня Перемоги. Свято пройшло в невимушеній теплій атмосфері. На очах стареньких з’являлися сльози коли вони чули пісні своєї молодості. А ще – коли всім залом співали улюблену «Катюшу»…

Валентина Борисівна висловила ветеранам слова вдячності за їхній подвиг, за те, що не жаліли ні сил, ні, навіть, життя здобуваючи Перемогу для своєї країни та майбутніх поколінь.




Ветеран «Азоту» Леонід Миколайович Єчкалов пішов на війну 17-річним хлопцем і повернувся додому через 7 років, адже воював ще й з японцями та рік служив після війни. Увесь його бойовий шлях вирізаний кортиком на солдатському кухлі, який вони з внуком випадково знайшли в підвалі якраз напередодні Дня Перемоги.


Наталія Бакалова, фото автора

Возврат к списку