<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

24.05.2024

ПРАЦІВНИКІВ ЧЕРКАСЬКОГО «АЗОТУ» ВІДЗНАЧИЛИ НАГОРОДАМИ

Напередодні Дня хіміка двох працівників ПрАТ «АЗОТ» нагороджено галузевою заохочувальною відзнакою – нагрудним знаком «Знак пошани за заслуги перед хімічною галуззю України».

Відзначені працівники – це справжні професіонали, які мають великий стаж роботи на підприємстві та своєю сумлінною працею зробили значний внесок в його розвиток за що неодноразово заохочувалася подяками керівництва і грошовими преміями.



Лариса Стасів, хімік централізованого відділу технічного контролю (ЦВТК), вже 45 років працює на Черкаському «Азоті». Свій трудовий шлях на підприємстві вона розпочала в 1978 році після закінчення Дніпропетровського хіміко-механічного технікуму. Працювала лаборантом сектора азоту Центральної лабораторії, пізніше – в цеху з виробництва аміаку А-5, а в 1980 році була переведена в ЦВТК. З квітня 1988 року і до сьогодні обіймає посаду хіміка лабораторії контролю цехів К-3 (розділення повітря) та М-7 (з виробництва мінеральних добрив). Без відриву від виробництва у 1985 році Лариса Миколаївна закінчила Дніпропетровський хіміко-технологічний інститут де отримала вищу освіту за фахом інженера-хіміка-технолога.

Вона постійно працює над підвищенням свого рівня знань. Зокрема, отримала сертифікат «Контроль якості (QC/KЯ)». У 2021 році пройшла навчання за програмами «CxP/GMP: вимоги до виробництва медичних газів» та «Кваліфікація аналітичного обладнання та термінологія. Документування процесу кваліфікації. Порядок проведення кваліфікації на прикладах. Валідація аналітичних методик». Має п’ять раціоналізаторських пропозицій, підготувала багато висококваліфікованих кадрів для підприємства.

Великий стаж роботи на підприємстві має і Олексій Герасименко – апаратник абсорбції 6 розряду цеху М-5 слабкої азотної кислоти. Трудову діяльність він розпочав у липні 1992 року після закінчення Черкаського професійно-технічного училища № 10 апаратником абсорбції 3 розряду цеху М-5. На цій же посаді підвищив свою кваліфікацію до 6 розряду та продовжує працювати до сьогодні.

Олексій Миколайович професійно обслуговує технологічні апарати та веде контроль виробництва у відділеннях конверсії та абсорбції, контролює якість готової продукції, обслуговує газоочисні установки, додатково освоїв технологічне робоче місце апаратника підготовки сировини та відпускання напівфабрикатів і продукції. Він вимогливий до себе та своїх колег по роботі, постійно удосконалює свою професійну майстерність, вміло передає свій досвід роботи та знання молоді, адже є наставником і інструктором виробничого навчання.

– Отримання цієї нагороди було для мене повною несподіванкою. Дуже приємно, що нашу працю відзначили. Не лише мою, а й всього нашого колективу. Адже в нас працюють висококваліфіковані досвідчені хіміки, завдяки чому вдається досягати високих показників у роботі, – зазначила Лариса Миколаївна.

Життя обох хіміків нерозривно пов’язане з рідним підприємством та його великим дружнім колективом. Вони вдячні всім колегам за привітання, а також вітають всіх з прийдешнім Днем хіміка та бажають миру, натхнення, стабільної роботи й процвітання Черкаському «Азоту».

Вітаємо колег із заслуженими нагородами!

Возврат к списку