<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

23.05.2024

АМІАЧНИКИ ЦЕХУ А-3 ПРОЙШЛИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ЗА УЧАСТІ ВИКЛАДАЧІВ ЧДТУ

Працівники цеху з виробництва аміаку А-3 Черкаського «Азоту» пройшли навчання на курсах цільового призначення без відриву від виробництва. Цього року до роботи курсів було залучено професорсько-викладацький склад Черкаського державного технологічного університету (ЧДТУ).


Лекція завідувачки кафедри філософських і політичних наук ЧДТУ, д.ф.н., професора Анжели Бойко
 

Цех А-3 став першим виробництвом, працівники якого мали можливість отримувати знання не лише від досвідченіших колег-викладачів, а й від викладачів ВНЗ. Це стало можливим завдяки новому договору про співпрацю, укладеному між підприємством та навчальним закладом цього року.

Такий формат навчання ініціював в.о. Голови Правління ПрАТ «АЗОТ» Андрій Перехрест, щоб підвищити кваліфікацію та рівень теоретичних знань апаратників і машиністів компресорних установок підприємства, яким для якісної роботи необхідне більш чітке розуміння всіх процесів виробництва.

Тема курсів, розроблених для А-3, – «Контроль та керування хіміко-технологічними процесами виробництва аміаку». Заняття проводилися безпосередньо в цеху окремо для кожної зміни.



– Фахівцями навчального центру спільно з викладачами кафедр «Філософських і політичних наук», «Хімічної технології та водоочищення», «Приладобудування, мехатроніки та комп’ютерних технологій» ЧДТУ був опрацьований навчальний план і програми підвищення кваліфікації у відповідності до вимог Державного стандарту професійно-технічної освіти та Типових навчальних планів та програм для професійно-технічного навчання за робітничими професіями, з урахуванням упровадження досягнень науки, техніки, технології в організації виробництва аміаку, нових вимог до якості продукції, – розповів начальник навчального центру ПрАТ "АЗОТ" Ігор Негробов.

Хімічну технологію аміачникам викладали доктор технічних наук, професор кафедри «Хімічної технології та водоочищення» Віталій Вязовик та кандидат технічних наук, старший викладач цієї кафедри Івана Демчук. Контроль безпечного ведення технологічного процесу за допомогою контрольно-вимірювальних приладів і автоматики – завідувач кафедри приладобудування, мехатроніки та комп’ютерних технологій ЧДТУ, д.т.н., професор Максим Бондаренко. А завідувачка кафедри філософських і політичних наук ЧДТУ, д.ф.н., професор Анжела Бойко розповіла як забезпечити ефективну комунікацію на робочому місці, що сприяє підвищенню продуктивності й підтриманню міцних робочих відносин.


Лекцію проводить доктор технічних наук, професор кафедри «Хімічної технології та водоочищення» Віталій Вязовик

Натомість науково-педагогічні працівники ВНЗ мали можливість безпосередньо ознайомитися з виробництвом аміаку, використанням сучасного технологічного обладнання в хімічних процесах, засобів вимірювальної техніки, організацією впровадження сучасних методів управління в цеху А-3.



– Нашим працівникам дуже сподобалися лекції. Приємно й цікаво слухати, як викладають предмети викладачі університету. Хто має вищу освіту, змогли пригадати та закріпити свої знання, а ті, хто не мав відповідної освіти, дізналися багато необхідної і своєчасної для використання в роботі інформації. Курси було організовано для технологічного персоналу, проте, за можливості, до них доєднувалися й інші наші працівники, щоб послухати лекторів, – розповів заступник начальника цеху А-3 Володимир Мороз.

Він також зазначив, що проведення курсів без відриву від виробництва – це надзвичайно зручний формат, який дозволяє охопити працівників усіх змін, а слухачі курсів при цьому мали можливість у будь-який момент виконати свою роботу.

– Ми і надалі будемо співпрацювати з ЧДТУ в цьому напрямку, залучаючи до проведення навчання на підприємстві викладачів університету, щоб підвищувати кваліфікацію наших працівників та сприяти ознайомленню професорсько-викладацького складу ЧДТУ з особливостями нашого виробництва, – наголосив в.о. Голови Правління ПрАТ «АЗОТ» Андрій Перехрест.

На сьогодні слухачі курсів у А-3 проходять підсумковий тестовий контроль отриманих знань. Надалі курси з підвищення кваліфікації пройдуть працівники цеху з виробництва аміаку А-5 та цеху з виробництва карбаміду М-2.

Возврат к списку