<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

19.01.2024

ВИКЛАДАЧІ ЧДТУ ПІДВИЩУВАТИМУТЬ КВАЛІФІКАЦІЮ ВИРОБНИЧНИКІВ «АЗОТУ»

Професорсько-викладацький склад Черкаського державного технологічного університету буде залучено до роботи курсів підвищення кваліфікації, які Черкаський «Азот» проводить для працівників технологічних цехів. Це передбачено новим договором про співпрацю, укладеним між підприємством та навчальним закладом 19 січня цього року.


Pектор ЧДТУ Олег Григор та в.о. Голови Правління ПрАТ «АЗОТ» Андрій Перехрест

Черкаський «Азот» постійно проводить підвищення кваліфікації своїх працівників у навчальному центрі, залучаючи для цього власні інженерно-технічні кадри. Відтепер виробничники отримають змогу поглиблювати свої базові знання, слухаючи лекції викладачів вишу.

– Підготовка фахівців-хіміків вимагає багато часу, теоретичних і практичних знань, чіткого розуміння процесів, які проходять на виробництві. Навіть випускникам з вищою освітою потрібно не менше року, щоб оволодіти спеціальністю апаратника і до п’яти років, щоб повноцінно керувати зміною. Якщо ж робітник не має фахової освіти, йому ще важче оволодіти професією. Тому наша мета – підвищення кваліфікації апаратників і машиністів підприємства на виробничо-технічних курсах. Вважаю, що залучаючи до проведення курсів викладачів університету, ми зможемо значно підвищити рівень теоретичних знань виробничників, – зазначив в.о. Голови Правління ПрАТ «АЗОТ» Андрій Перехрест.



Черкаський «Азот» давно і плідно працює з технологічним університетом. Студенти цього вишу проходять практику на підприємстві, чимало працівників заводу здобувають тут фахову освіту, працюють програми з підтримки дітей виробничників, які вирішили здобути хімічну освіту тощо.

– Наш університет фактично створений для того, щоб промисловість Черкащини була забезпечена кадрами і могла розвиватися. Тому ми задоволені, що домовилися про ще один напрямок співпраці й зможемо підвищувати кваліфікацію ваших працівників без відриву їх від виробництва. В подальшому, якщо буде потреба, можна організувати таке навчання і для електриків, фахівців з КВПіА, адже в нас є сильні викладачі, які готові на таку співпрацю, – наголосив ректор ЧДТУ Олег Григор.


На фото зліва направо: ректор ЧДТУ Олег Григор, директор департаменту з управління персоналом і соціальних питань ПрАТ "АЗОТ" Ірина Умярова, в.о. Голови Правління ПрАТ «АЗОТ» Андрій Перехрест, викладач кафедри хімічних технологій та водоочищення ЧДТУ Іванна Демчук, керівник навчального центру ПрАТ "АЗОТ" Ігор Негробов.

Як зазначив керівник навчального центру «Азоту» Ігор Негробов, більше половини всіх фахівців-хіміків підприємства – випускники ЧДТУ. Багато з них нині працюють на керівних посадах. Наразі фахівці підприємства спільно з викладачами університету розробляють навчальну програму за якою буде проводитися навчання робітників, без відриву від виробництва.

Планується, що з 1 березня викладачі ЧДТУ вже розпочнуть читати лекції в навчальному центрі.

Довідка. ПрАТ «АЗОТ» також плідно співпрацює з Черкаським національним університетом (ЧНУ), Черкаським інститутом пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України(ЧІПБ), Центральноукраїнським національним технічним університетом, м. Кропивницький (ЦНТУ), Черкаським політехнічним фаховим коледжем(ЧПФК) та іншими. З цими навчальними закладами підписано договори, на підставі яких сторони співпрацюють в напрямку освітньої, науково-дослідної роботи, взаємного обміну досвідом, вирішення завдань і проблем проходження практики та стажувань здобувачів вищої освіти, науково-педагогічних, педагогічних та і інших співробітників ВНЗ, працевлаштування випускників вишів тощо.
Крім того, ПрАТ «АЗОТ» є активним стейкхолдером і бере участь у проведенні оцінки освітньо-професійних програм навчання студентів.

Пресцентр ПрАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку