<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

19.11.2021

ЧЕРКАСЬКИЙ «АЗОТ» ЗАВАНТАЖИВ ПОТУЖНОСТІ НА 100%.

Модернізація цехів карбаміду та аміаку дозволить стабілізувати виробництво міндобрив

 19 листопада 2021 року. Черкаси. Україна. – Черкаський «Азот», що входить до групи підприємств азотного бізнесу Group DF, вийшов на 100% завантаження виробничих потужностей.

 Повне завантаження потужностей підприємства стало можливим після закінчення капітальних ремонтів цехів карбаміду (М-2) та аміаку (А-5).

 На початку жовтня Черкаський «Азот» був завантажений на 50-60% у зв’язку з реалізацією програми капітальних ремонтів.

 «Ми завершили досить масштабний проєкт – капітальний ремонт з елементами модернізації технологічного обладнання цеху М-2 з виробництва карбаміду. Цей проєкт тривав 1,5 місяці. Його мета – збільшення потужностей цеху та досягнення економії енергоресурсів. Нині цех успішно пройшов пускові операції і виходить на планові навантаження. На скільки нам вдалося збільшити виробіток карбаміду та зменшити витратні показники, ми побачимо в процесі виробництва, адже впроваджено низку інновацій», – розповів Віталій Скляров, Голова Правління ПрАТ «АЗОТ».

 Серед найважливіших робіт капремонту від яких очікується економічний ефект – заміна конденсатора вузла синтезу Е­202 на новіший і сучасніший та модернізація турбокомпресора К­104.

 «У червні­липні цього року була проведена подібна модернізація в цеху М-6 з виробництва карбаміду. В результаті добовий виробіток карбаміду збільшився більш ніж на 8% (до 1350 тонн). Це хороший результат. Крім того, вдалося забезпечити ефективне використання пари, електроенергії та зниження витратних коефіцієнтів», підкреслив Віталій Скляров.

 Також у листопаді було завершено капітальний ремонт цеху А-5 з виробництва аміаку. Це був відновлювальний ремонт з діагностикою та заміною окремих деталей і частин обладнання, які цього потребували. Це дасть можливість цеху безперебійно працювати на планових виробничих потужностях, випускаючи до 1580 тонн аміаку на добу при проєктній потужності – 1700 тонн

 Проведення капітальних ремонтів забезпечить ефективну роботу цехів та економію енергоресурсів. А весь комплекс заходів з модернізації та заміни устаткування дозволить наростити обсяги виробництва продукції.

 У 2020 році в Черкаський «Азот» було інвестовано 324,1 млн грн. капітальних інвестицій.

 На підприємстві працюють цехи з виробництва аміаку: А-3 (проєктна потужність – 1200 т/добу, працюють 2 агрегати) і А-5 (1700 т/добу). Цехи з виробництва карбаміду М-2 (потужність – 1000 т/добу) і М-6 (1000 т/добу). Цех з виробництва азотної кислоти М-5 (3240 т/добу, працюють 9 агрегатів). Цех з виробництва аміачної селітри М-9 (2970 т/добу), виробництво КАС (3000 т/добу), інші структурні підрозділи.

 ПрАТ Черкаський «АЗОТ» (Черкаси, Україна) – одне з найбільших українських хімічних підприємств, яке з 2011 року входить в групу підприємств азотного бізнесу Group DF. Основний напрямок роботи підприємства – виробництво мінеральних азотних добрив.

 Проектна виробнича потужність ПрАТ «АЗОТ» з виробітку аміаку складає 962,7 тис. тонн на рік, аміачної селітри – 970 тис. тонн на рік, карбаміду – 891,6 тис. тонн на рік, КАС – 1 000 000 тонн на рік.

 Контакти прес-центру підприємства: тел.: (0472) 39-23-52; e-mail:press@azot.ck.ua

 Group DF – диверсифікована міжнародна група компаній, бізнес якої представлений у ряді країн Європи і Азії. Зокрема, Group DF – один з найбільших на території Східної Європи інвесторів у газорозподільну, хімічну, титанову і портову галузі. Група також розвиває бізнес у сферах сільського господарства, медіа. Засновник і власник Group DF – відомий український бізнесмен Дмитро Фірташ.

 Контакти прес-служби: Т+38 044 538 0320 ext. 608 | M +380 67 24 34 900 | E:  press@groupdfi.com;

Сторінка Group DF в  Facebook



Возврат к списку