<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

25.11.2021

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко подякував «Азоту» за врятовані життя.

Понад 1300 тонн медичного кисню безкоштовно відвантажив  медичним закладам Черкаський «Азот» з початку останньої хвилі епідемії COVID-19. Щодня підприємство допомагає підтримувати життя близько двох тисяч хворих в різних областях України.

25 листопада перший заступник Міністра охорони здоров’я України Олександр Комаріда та заступник Черкаської обласної держадміністрації Лариса Кошова побували на Черкаському «Азоті», щоб ознайомитися з виробництвом кисню та передати хімікам лист-подяку від Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка.

 «Найщиріша подяка колективу Приватного акціонерного товариства «Азот» за відмінну роботу високого рівня та фаховість. Дякуємо за вашу силу і мужність у порятунку людських життів. І окремо прийміть подяку за те, що незважаючи  на невимовне фізичне та моральне навантаження, ви знаходите сили і далі боротися з пандемією», – йдеться в листі.

Гості побували в цеху розділення повітря К-3, де виробляється рідкий медичний кисень, ознайомилися з процесом виробництва та можливостями нарощування потужностей цеху. Сьогодні це близько 20 тонн медичного кисню щодня, який відповідає вимогам міжнародних стандартів фармацевтичної галузі.

Черкаський кисень надходить до лікарень Черкаської, Сумської, Київської, Вінницької, Івано-Франківської, Волинської, Тернопільської, Миколаївської та Житомирської областей.

За різними оцінками, тонна кисню щоденно підтримує життя близько 100 хворих.

«Вам пощастило, що в області є такий потужний виробник. Незважаючи всю ту напругу, що розносилася в ЗМІ по браку кисню, ми бачимо покращення. Навіть в пікові навантаження кисень всюди доїжджав», – зазначив на брифінгу черкаським журналістам Олександр Комаріда, перший заступник Міністра охорони здоров'я України, після візиту на Черкаський «Азот».



Возврат к списку