<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

22.06.2021

ЧЕРКАСЬКИЙ «АЗОТ» РОЗПОЧАВ МОДЕРНІЗАЦІЮ ЦЕХУ З ВИРОБНИЦТВА АМІАКУ

На Черкаському «Азоті», що входить до групи підприємств азотного бізнесу Group DF, розпочато модернізацію цеху з виробництва аміаку А-5. Інвестиції складають 22,28 млн гривень.

Проведення якісного ремонту дасть можливість зменшити собівартість продукції та покращить витратні показники. Окрім того, підприємство покращить показники надійності виробництва в цеху аміаку.



«Згідно з нашим бізнес-планом ми проводимо капітальні ремонти влітку, в низький сезон, коли ми вже забезпечили добривами аграріїв для весняної посівної, і  є можливість зупиняти цехи. Постійні інвестиції в модернізацію, оновлення та ремонт обладнання – запорука успішної роботи нашого підприємства. У нас були грандіозні плани щодо оновлення виробництв, які зруйнувалися через початок війни, значне зростання ціни на газ, експансію на український ринок російських добрив. Останніх два роки ситуація дещо стабілізувалася. Найголовніше – знизилися ціни на газ – нашу основну сировину. Українські виробники знову отримали можливість нарощувати виробництво та робити капітальні інвестиції», – коментує Віталій Скляров, Голова Правління ПрАТ «АЗОТ».

Проєктна потужність цеху А-5 – 1700 тонн аміаку на добу. Аміак є сировиною для подальшого виробництва аміачної селітри, карбаміду та карбамідо-аміачної суміші.



Відповідно до затвердженого плану модернізації, основні роботи на агрегаті з виробництва аміаку буде виконано протягом одного місяця. До робіт залучено всіх працівників цеху, а також близько 120 спеціалістів підрядних організацій та інших структурних підрозділів підприємства. Модернізацію цеху планується закінчити в липні 2021 року.

У 2020 році в Черкаський «Азот» було інвестовано 324,1 млн грн.

Підприємство охоплює цехи з виробництва аміаку: А-3 (проєктна потужність – 1200 т/добу, працюють 2 агрегати) і А-5 (1700 т/добу). Цехи з виробництва сечовини (карбаміду) М-2 (проєктна потужність – 1000 т/добу) і М-6 (1000 т/добу). Цех з виробництва азотної кислоти М-5 (3240 т/добу, працюють 9 агрегатів). Цех з виробництва аміачної селітри М-9 (2970 т/добу, працюють дві грануляційні башти), виробництво КАС (3000 т/добу), інші структурні підрозділи.

За 1 квартал 2021 року підприємство випустило  511,7 тис. тонн азотних добрив.

Пресцентр ПрАТ «АЗОТ» OSTCHEM


Возврат к списку