<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

08.04.2021

НА «АЗОТІ» РОЗПОЧАЛИ БУДІВНИЦТВО КАПЛИЧКИ

7 квітня, на свято Благовіщення, на Черкаському «Азоті» заклали капсулу в фундамент майбутньої православної каплички, будівництво якої планується завершити до Дня хіміка – 30 травня.


Архієпископ Черкаський і Канівський Феодосій освятив місце нового будівництва, провів молитву та церемонію закладення капсули з частинкою мощів святого преподобного мученика Макарія, архімандрита Переяславського і Канівського, покровителя Черкаської землі, а також благословенної грамоти із зазначенням дати заснування каплиці та меценатів, за кошти яких її буде збудовано.

 «Особливо почесно те, що цей храм закладається на Благовіщення Пресвятої Богородиці, з якого почалася новітня релігійна історія світу, історія народження Спасителя, його проповіді, смерті, воскресіння та вознесіння – вся історія православної церкви, – зазначив у своїй проповіді владика Феодосій. – Це буде не лише місце молитви, це місце присутності особливої божественної благодаті, благословення для всіх тих, хто на цьому місці буде трудитися і матиме можливість зайти до цього храму».



Капличка будується з дерева та матиме вівтар, як повноцінна невелика церква. Названо її на честь святого великомученика Димитрія Солунського.

Двері храму будуть відчинені постійно, щоб працівники підприємства могли зайти до нього помолитися, а на великі церковні свята у азотівській капличці проходитимуть літургії.

Прес-центр ПрАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку