<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

12.10.2020

МАЙБУТНІ МАГІСТРИ ПРОХОДЯТЬ ПРАКТИКУ НА ЧЕРКАСЬКОМУ "АЗОТІ"

Вже стало доброю традицією приймати на практику в структурні підрозділи товариства студентів Черкаського державного технологічного університету (ЧДТУ), Черкаського політехнічного технікуму (ЧПТ), Національного університету «Львівська Політехніка», Смілянського технологічного фахового коледжу Національного університету харчових технологій та інших вишів.

Протягом багатьох років Черкаський державний технологічний університет готує спеціалістів для Черкаського «Азоту». Через його навчальні аудиторії і практичні майстерні пройшло не одне покоління славних хіміків, частина з яких і сьогодні, володіючи набутим досвідом і беззаперечними знаннями, продовжує управляти складним технологічним процесом та забезпечувати виробіток азотних мінеральних добрив для аграрного сектору. Однак, стають вони висококласними спеціалістами не відразу. Засвоївши теоретичні знання, вони закріплюють їх практично вже на підприємстві. Тому перші серйозні навички обраної професії студенти починають набувати вже безпосередньо в технологічних цехах та структурних підрозділах підприємства під час проходження виробничої практики.

 Керівники навчальних закладів задоволені тим, як організований цей процес на ПрАТ «АЗОТ», оскільки студентів забезпечують не лише базою для проходження переддипломної практики за темами магістерських кваліфікаційних робіт, але й першими робочими місцями після закінчення вишів. Так під час практики в цеху електропостачання студенти ЧДТУ Ігор Демидченко та Дмитро Олійник змогли поглибити та закріпити теоретичні знання з усіх дисциплін навчального плану, дозбирати фактичний матеріал для виконання кваліфікаційної роботи за спеціальністю «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», успішно підготуватися до захисту дипломного проекту та поспілкуватися з виробничниками щодо можливого працевлаштування на підприємстві. Отримала можливість здобути серйозний практичний досвід та відчути, що такі спеціалісти потрібні одному з найбільших виробників мінеральних добрив в Україні, студентка Національного університету «Львівська Політехніка» Тетяна Конда, яка проходила переддипломну практику в ЦВТК.

 – Я вражена дружньою та теплою атмосферою, що панує в цьому колективі, наявністю досвідчених та відповідальних фахівців, сучасною матеріально-технічною базою на виробництві. Це дало мені змогу отримати певний практичний досвід та відмінно підготуватися до захисту диплому магістра після проходження практики, – ділиться враженнями Тетяна.

Провідний інженер дослідної лабораторії неорганічної хімії ЦЛ Ігор Іщенко

 На підприємстві є спеціалісти, які вирішили підняти планку знань і продовжити навчання за магістерськими програмами в ЧДТУ. Зокрема, апаратник підготовки сировини та відпускання напівфабрикатів і готової продукції цеху М-9 Олександр Растарасов, а також провідний інженер дослідної лабораторії неорганічної хімії ЦЛ Ігор Іщенко нині навчаються за магістерськими програмами «Хімічна технологія неорганічних речовин та інженерія». До них у цьому році приєдналася і начальник відділення котельного цеху Світлана Баламут.

Загалом, за 8 місяців поточного року на Черкаському «Азоті» пройшли переддипломну та виробничо-технічну практику 13 студентів вищих навчальних закладів.

– Черкаське ПрАТ «АЗОТ» і Черкаський державний технологічний університет знаходяться в постійній комунікації, яка дозволяє вибудувати співпрацю таким чином, щоб досягти бажаних результатів у поєднанні теоретичних знань і практичних навиків студентів. Саме тому група професорсько-викладацького складу з різних кафедр і за різними напрямами підготовки спеціалістів в кінці минулого року побувала в цехах та структурних підрозділах «Азоту», де мала нагоду ознайомитися з технічною базою підприємства, побачити, в яких умовах і на якому обладнанні проходять виробничі практики студенти, і по-доброму позаздрила, – розповідає керівник учбового центру ПрАТ «АЗОТ» Ігор Негробов. – Адже матеріально-технічна база університету не повністю укомплектована необхідним обладнанням. Тож ПрАТ «АЗОТ» охоче відгукнувся на прохання викладачів і нещодавно передав для кафедри електротехнічних систем Черкаського державного технологічного університету прилади та інструменти, необхідні для практичних занять студентів.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку