<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

18.12.2019

НАВЧАЛЬНОМУ ЦЕНТРУ ПАТ «АЗОТ» – 55 РОКІВ

Протягом 55 років на Черкаському «Азоті» здійснюється професійно-технічне навчання: підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації працівників товариства, оскільки для успішної роботи підприємства важливу роль відіграють кадри.

Колектив навчального центру: Валентина Ковальська, Олена Винник, Ігор Негробов, Тетяна Тарасова та Людмила Лук’яненко

Щорічно проводиться навчання посадових осіб та фахівців з питань охорони праці, виконуються заходи щодо формування кадрового резерву, організовуються практичні заняття та екскурсії для студентів вищих та професійно-технічних навчальних закладів. До навчального процесу залучаються високопрофесійні й талановиті викладачі з числа керівників, фахівців, майстрів та інструкторів виробничого навчання. Функціонує навчально-виробнича база: навчальні майстерні, ділянки, окремі робочі місця, тренажери, навчальні приміщення (лабораторії, класи, кабінети), виділені для навчання і оснащені необхідним обладнанням, інвентарем, технічними засобами навчання та навчально-наочними посібниками, що підтверджується наявною ліцензією на здійснення освітніх послуг в товаристві.



А розпочалася підготовка кадрів на Черкаському хімічному комбінаті у березні 1964 року з призначенням Івана Юхимовича Осейка старшим інженером з підготовки кадрів виробничо-технічного відділу, перед яким було поставлено завдання організувати виробниче навчання на заводі.

З 1 липня 1966 року продовжувачем розвитку організації проведення навчання на виробництві стала інженер з підготовки кадрів управлінського персоналу заводу, а з 1 березня 1968 року – керівник групи підготовки кадрів Тамара Григорівна Капранова, яка протягом цього періоду багато зусиль спрямувала на розвиток матеріальної бази, розробку робочих навчальних планів, проведення навчальних занять тощо.

У листопаді 1971 року на хімічному комбінаті було створено бюро технічного навчання, а з 1 грудня 1975 року – відділ технічного навчання ВО «Азот» і першим його керівником став Віктор Афанасійович Галіч. У подальшому структурний підрозділ очолювали В’ячеслав Юхимович Зак та Микола Павлович Білобородов, під керівництвом яких успішно працювали інженери з підготовки кадрів Марія Войшвіло, Алла Пащенко, Емма Дзюба, Жанна Філатова, Євгенія Коржева, Ольга Микитенко, Людмила Заводнова, Наталія Чемерицька, Лідія Олійниченко, Неоніла Івашкевич, Тетяна Нізелко. Згодом прийшли молоді спеціалісти: Тетяна Тарасова, Валентина Ковальська, Людмила Лук’яненко, Ольга Приходько

У березні 1999 року, тобто 20 років тому, на базі відділу технічного навчання був створений відділ підготовки кадрів, який очолив М.П. Білобородов.

На сьогодні професійна підготовка персоналу є одним з пріоритетних напрямів діяльності і забезпечується шляхом раціонального поєднання всіх видів навчання і проводиться як в товаристві, так і в спеціалізованих навчальних закладах, організаціях та центрах. Навчання працівників у ПАТ «АЗОТ» здійснюється за рахунок товариства. Працівникам, які проходять навчання в товаристві або направляються на навчання в навчальні заклади України з відривом від виробництва зберігається середня заробітна плата, викладачам теоретичного та інструкторам виробничого навчання забезпечується виплата коштів згідно з розробленими ставками. Працівники, які навчаються за власним бажанням у навчальних закладах I-IV рівня акредитації (заочне навчання) та діти працівників підприємства (денне навчання), можуть розраховувати на часткову оплату навчання товариством тощо.


Організацію системного характеру підготовки працівників у товаристві на основі сучасних стандартів (типових програм), яка спрямована на отримання нових теоретичних знань, умінь і практичних навичок в умовах ринкової економіки, здійснює навчальний центр, створений у травні 2013 році, який очолює Ігор Михайлович Негробов. Тут працюють творчі, професійні та відповідальні фахівці, які щоденно вкладають душу в свою справу, роблять все можливе для того, щоб навчальний процес невпинно вдосконалювався, модернізувався і все більше відповідав вимогам стандартів та сучасним виробничим технологіям. 

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку