<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

03.06.2019

ПРОФЕСІЙНЕ СВЯТО ЗІБРАЛО ВЕТЕРАНІВ-ХІМІКІВ РІЗНИХ ПОКОЛІНЬ

Через становлення і розвиток Черкаського ПАТ «АЗОТ» – виробника азотних мінеральних добрив, пройшло не одне покоління хіміків – висококласних спеціалістів, починаючи від слюсаря, апаратника, машиніста до інженера-технолога, управлінського складу, які готові були до виконання найскладніших завдань у процесі виробництва на хімічному велетні. 


На кожне покоління випадали різні часи. Здебільшого вони характеризувались економічною нестійкістю, яка супроводжувалася падінням обсягів виробництва, зниженням продуктивності праці, розкручуванням інфляції і нестримним зростанням споживчих цін... Але навіть у таких умовах підприємство продовжувало працювати, забезпечувати виробіток конкурентоспроможної продукції, виявляючи завидну стійкість до різного роду негараздів. На такі своєрідні героїчні подвиги здатні ті, хто вростав у колектив, ставав невід’ємною частиною великої сім’ї хіміків. Роки збагачували їх знаннями і досвідом, якими вони охоче ділилися з молодими спеціалістами. З часом скроні наставників припорошувала сивина, підкреслюючи поважність віку. Вони ставали заслуженими ветеранами, шанованими у своїх колективах і на підприємстві. Праця багатьох з них оцінена державними відзнаками і нагородами. Більшість ветеранів уже давно на заслуженому відпочинку, дехто недавно полишив підприємство, але усі вони не поривають зв'язок із дружньою родиною хіміків, залишаючись відданими збереженню спадкоємності поколінь. 





Уже традиційно професійне свято – День хіміка, яке відзначають в останню неділю травня, ветерани зустрічаються, щоб ще раз перегорнути сторінки історії підприємства, сторінки історії свого життя, більшу половину якого віддали розвитку одного з найбільших хімічних підприємств України. Не став винятком і нинішній рік. На зустріч прийшли заслужені хіміки, дехто, не зважаючи на свій поважний вік, приїхав за сотні кілометрів, щоб за святковим столом поспілкуватися, потиснути один одному руку і поділитися своїми спогадами. У кожного із них є своя історія, незабутні враження, пов’язані із життям підприємства. У споминах спливали радісні, а інколи й хвилюючі розповіді, не обходилось і без жартівливих та курйозних випадків, які траплялися на довгій життєвій ниві у кожного з них. Цікавими виявилися розповіді не лише для самих ветеранів, а й для нинішнього керівного складу ПАТ «АЗОТ», який отримав штурвал управління заводом і продовжив вести його в розбурханому морі економічних негараздів. 



На свято прийшли також керівники структурних підрозділів підприємства, у яких колись працювали ветерани і передавали свої знання нинішнім керівникам. У привітальному слові Голова Правління Віталій Скляров подякував усім, хто стояв біля витоків становлення підприємства, освоював нові виробництва і віддавав свої сили й уміння, будуючи міцний фундамент для подальшого розвитку підприємства, а також розповів про нинішні труднощі, досягнуті успіхи та поділився планами на майбутнє.


Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку