<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

21.08.2018

«УКРЗАЛІЗНИЦЯ» продовжує саботувати постачання вагонів підприємствам хімічної промисловості OSTCHEM. Заводи почали підготовку до зниження виробничих потужностей

Станом на 21 серпня 2018 р. державна компанія «Укрзалізниця» до сих пір не відновила подачу залізничних вагонів на хімічні підприємства холдингу OSTCHEM (входить до Group DF), без наявності яких український АПК ризикує недоотримати значну частину добрив до осінньої посівної.

Незважаючи на оприлюднені і спрямовані відкриті звернення керівників трьох азотних підприємств OSTCHEM – Черкаського «Азоту», «Рівнеазоту» і Сєвєродонецького «Азоту» Голові Правління «Укрзалізниці», компанія не вчинила жодних дій щодо врегулювання кризи і продовжує ігнорувати і посилювати критичну ситуацію в хімічній галузі , яка виникла в результаті порушення УЗ своїх прямих обов'язків.

Зокрема, після оприлюдненого 17 серпня звернення керівників підприємств OSTCHEM за період з 17 по 21 серпня на підприємство Черкаський «Азот» із заявлених 150 вагонів було поставлено всього 2 (1%), «Рівнеазот» із заявлених 75 отримало тільки 15 (20%).

В результаті, через обмеженість складських приміщень, куди заводи тимчасово відвантажують випущену продукцію, підприємства вже почали підготовку до зниження виробничих потужностей і подальшої повної зупинки виробництва.

У свою чергу, 20 серпня 2018 р. Союз Хіміків України також звернувся з відкритим зверненням до Голови Уряду України Володимира Гройсмана з проханням ініціювати створення робочої групи з представників Уряду, «Укрзалізниці», асоціацій хіміків і аграріїв для встановлення контролю щодо забезпечення рухомим складом хімічних підприємств і своєчасним вивезенням виробленої продукції.

Подібні дії з боку «Укрзалізниця» є прямим порушенням не тільки договірних зобов'язань перед підприємствами Групи OSTCHEM, але також законодавства України, що регулює діяльність державної компанії.

Якщо в найближчі дні «Укрзалізниця» не поновить постачання вагонів на хімічні підприємства Групи OSTCHEM в необхідній кількості, підприємства OSTCHEM мають намір звертатися до правоохоронних органів для проведення розслідування ситуації, що склалася, а також ініціювати відставку керівництва «Укрзалізниці» за зрив осінньої посівної кампанії і блокування роботи хімічних підприємств.

Додаток 1. Відкритий лист Союзу Хіміків до Прем'єр-Міністра Володимира Гройсмана.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку