<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

03.04.2017

Працівники Черкаського «Азоту» вимагають негайного відновлення роботи підприємства

Більш ніж 1,5 тисячі працівників ПАТ «АЗОТ» ОSТCHЕМ та інших підприємств і організацій, яким небайдужа доля містоутворюючого підприємства, зібралися 3 квітня на Соборній площі Черкас, протестуючи проти зупинки виробництв мінеральних добрив у Черкасах, Рівному та Сєвєродонецьку.




Підтримати азотівців приїхали депутати Верховної Ради Олег Петренко, Михайло Папієв та Микола Скорик, генеральний директор групи OSTCHEM, що об’єднує підприємства з виробництва азотних добрив GROUP DF Олександр Халін, представники споріднених підприємств на чолі з їхніми керівниками Леонідом Бугайовим (ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «АЗОТ») і Михайлом Заблудою (ПАТ «Рівнеазот»). Прийшли на мітинг і представники міської та обласної влади, черкаських підприємств та організацій, депутати міської ради.

Головними вимогами учасників мітингу є негайне відновлення роботи підприємств-виробників мінеральних добрив, продукція яких зараз вкрай необхідна вітчизняним аграріям для проведення весняної посівної. Для цього потрібно відновити газопостачання підприємства та повернути 350 млн. кубічних метрів газу, придбаних свого часу групою ОSТCHЕМ. Цих об’ємів достатньо на 3,5 місяці роботи Черкаського «Азоту», що дало б змогу розрахуватися з аграріями й підприємствами, перед якими виникла заборгованість, а також виплатити зарплату працівникам.



– Якщо наші сільгоспвиробники не отримають необхідні їм для проведення весняної посівної мінеральні добрива, то урожай нинішнього року може бути дуже низьким. Ще тиждень-два і час буде втрачено, – зазначив Голова Правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров. – Крім того, зупинка Черкаського «Азоту» призведе до серйозних втрат для місцевих і державного бюджетів, а також загрожує екологічною катастрофою місту, оскільки підприємство вже багато років очищає міські стоки.



У своїх виступах спікери наголошували, що зупинка «Азоту» боляче вдарить по інших підприємствах, зокрема Черкасиобленерго та Черкасигаз, які вже сьогодні відчувають негативні наслідки простою ПАТ «АЗОТ» та його неспроможності розрахуватися за надані раніше послуги.

Другою важливою для роботи вітчизняних виробників мінеральних добрив вимогою є введення мита на продукцію російських виробників, які користуючись високою ціною на газ для українських підприємств, а тепер ще й їх зупинкою, захоплюють український ринок і вже сьогодні підвищують ціни на свою продукцію.



Свої вимоги мітингувальники виклали у зверненні до Президента, Прем’єр-міністра та голови Верховної Ради України. Якщо перші особи держави не почують хіміків та не допоможуть їм відновити виробництво, вони обіцяють наступного разу провести мітинг у Києві.

Возврат к списку