<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

03.02.2017

ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM ВІДНОВИЛО ПОТУЖНОСТІ З ВИРОБНИЦТВА АЗОТНИХ МІНЕРАЛЬНИХ ДОБРИВ ДО ВЕСНЯНОЇ ПОСІВНОЇ 2017

ПАТ «АЗОТ», що входить до групи OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), після вимушеного простою та капітальних ремонтів відновило роботу виробництва аміаку (цех А-5) та карбаміду (цехи М-2 і М-6).


Центральний пульт управління аміачного виробництва

«Увесь комплекс заходів, впроваджених під час проведення капітальних ремонтів,  був спрямований  на відновлення ресурсу технологічного обладнання, забезпечення його надійної та ефективної роботи в процесі виробництва. Першим до пускових операцій приступив цех А-5 з виробництва аміаку. Зараз його агрегат навантажений на повну потужність. Щодоби тут виробляється до 1600 тонн аміаку. Наступним кроком стали пуски цехів М-2 і М-6 з виробництва карбаміду, які уже, наразі, вийшли на проектну потужність з добовим виробітком 1000 і 1050 тонн відповідно»,– коментує Віталій Скляров, Голова Правління ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM.

Серед основного переліку масштабних робіт було виконано: у цеху А-5 – ремонт котлів-утилізаторів із заміною трубчатки, а також ремонт компресора природного газу  та  технологічного повітря; в цеху М-2 замінено скрубер високого тиску  позиції Е203 у відділенні синтезу на новий сучасний апарат чеського виробництва, проведено ревізію і ремонт обладнання в цеху М-6.

Пуск цеху А-5 дав можливість завантажити до проектної потужності і цех М-9 з виробництва аміачної селітри.

«Збільшення добового виробітку аміачної селітри із 2500 до 3000 тонн стало можливим після того, як цех А-5 з виробництва аміаку почав виробляти аміак. Зараз обидві технологічні нитки цеху М-9 з виробництва аміачної селітри завантажені на повну потужність. Тобто, ми в повному обсязі готові виробляти та поставляти високоякісні мінеральні азотні добрива, що так необхідні нашим аграріям до весняної посівної», – констатує начальник цеху М-9 Іван Рудзеєв.

Із збільшенням виробітку аміачної селітри цехом М-9 і пуском цеху  М-6 з виробітку карбаміду, почав нарощувати темпи  виробництва і цех М-7 карбамідо-аміачної суміші (КАС). Основною сировиною для КАС – є рідкий розчин аміачної селітри та карбаміду.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку